Українці показали свої ремесла й смаколики на фестивалі у Німеччині. ВІДЕО

Сучасна Німеччина – одна з найгостинніших європейських держав Європи, яка привітно приймає мільйони мігрантів із усього світу. Після США, саме Федеративна Республіка Німеччина надала велику підтримку українським біженцям. Якщо у військовому, матеріально-технічному та гуманітарному напрямі це можна визначити в грошовому еквіваленті, то в духовному плані, у тому, наскільки близька до серця переважна більшість німців прийняла наше лихо, – не виміряти в жодних сумах. Це людяність та гуманізм, які не мають ціни.
Крім пільгових квитків до музеїв та театрів, а найчастіше вхід безкоштовний для українців, вони влаштовують цікаві культурні заходи. Вже другий рік поспіль українці стають активними учасниками фестивалю народів світу, розповідає один із організаторів фестивалю, голова українсько-німецького товариства у Майнці Вікторія Йост.
Хоча український стенд був не надто великий, натомість він був представлений національними ремеслами, відвідувачі могли придбати ляльки-мотанки, вишиванки, глечики, футболки з українською символікою, значки, посуд. Скуштувати найкраще у світі сало, – ну й куди ж без нашого улюбленого борщу! Багатолітровий казан розійшовся за лічені хвилини, а гості вимагали добавки…
Серед учасників фестивалю були відомі волонтери. Так, киянка Марина Бух ще з 2014 року займається волонтерською діяльністю. За її словами, штаб, розташований у Майнці, щотижня відправляє в Україну до 400 кг військових та гуманітарних вантажів, які збирають на замовлення.
Увагу відвідувачів привертали інші стенди. Так, дуже смачні та різноманітні страви приготували мігранти з Туреччини, Сирії, країн Африки, а самі німці демонстрували чудову традицію навчання дітей різним ремеслам.
До речі, у Німеччині навіть є окреме свято, День дітей, коли дорослі просто у дворах своїх будинків навчають усіх бажаючих хлопчиків та дівчаток домовицтву.
Більше – у ВІДЕО від колег СИЛИ ГРОМАД з Німеччини:
https://youtu.be/sJLkxC_r7aU
Авторка – Ольга Шубіна, оператор – Юрій Рух

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *