Голова Доброславської громади закликала місцевих священників приєднатися до ПЦУ. ВІДЕО

У селищі Доброславі Одеської області відбулася зустріч між місцевою владою, священнослужителями Православної церкви України (ПЦУ) та Української православної церкви московського патріархату (УПЦ МП).

За круглим столом священники ПЦУ та громадяни Доброслава намагались переконати священників УПЦ МП перейти до єдиної української церкви – ПЦУ, поки Верховна Рада  не проголосувала за заборону УПЦ МП.На зустрічі були присутні старости, місеві жителі, які взяли участь в дискусії.

Людмила ПрокопечкоЯк повідомила голова селищної ради Людмила Прокопечко,  проблема існує і її потрібно вирішувати. Зробити це має громада, переконана вона.

“Коли громада буде сильною, коли вона буде знати чого прагне ми зможемо створити єдину українську церкву в Україні, яка не заплямувала себе співпрацею з ворогом України”, – сказала голова.

Вона зазначила, що хотілося б, щоб це сталося не через спротив священників УПЦ ПМ, а з їхньою допомогою і закликала всіх до єдності і порозуміння.

Священнослужитель Одеської єпархії ПЦУ Теодор Оробець додав, що сподівається до наступного приїзду до Доброслава взяти участь в зборах про перехід УПЦ МП Доброслава до ПЦУ.

“Якщо священники УПЦ МП і надалі будуть чинити опір створенню єдиної Православної церкви України, то тоді доведеться робити це за допомогою громади, але без участі священників”, – наголосив він.

За результатами круглого столу прийнято звернення до приходу церкви Святої Варвари селища Доброслав, в якому зазначено:  “Православна церква Московського патріархату в Україні, до якої відноситься і церква Святої Варвари селища Доброслав, упродовж свого існування на теренах нашої держави використовувалася росією як знаряддя пропаганди “русского миру” та досі залишається провідною інформаційною силою у війні, яку веде російська федерація проти України. Саме зараз настав той час, коли всі вірні – християни, які до цього часу ще належали до Московського патріархату, повинні зробити свій вибір, правильним і логічним є перехід до Єдиної Помісної Церкви – Православної Церкви України. Помісна Православна Церква України відкрита до єднання з усіма віруючими православними християнами”.  

Нагадаємо, Одеська область посідає сьоме місце Україні та перше місце серед південних регіонів країни за кількістю чинних храмів філії російської православної церкви більше відомої як УПЦ МП.

Відео з заходу від Доброславської селищної ради:

Доброслав

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *