На Дерибасівській в Одесі відбулась біблійна реконструкція до Великодня. ВІДЕО

Понад 300 людей у центрі Одеси відтворювали події, які сталися дві тисячі років тому в Єрусалимі, згідно з Біблією. Глядачі могли побачити бій римських легіонерів, таємну вечерю апостолів, євангельські події Страсної п’ятниці та суд Понтія Пілата. Таку реконструкцію організатори з благодійного фонду “Добрий Самарянин” роблять вдесяте. 

Організатор Пасхальної реконструкції Денис Сердіченко грає Центуріона. За словами чоловіка, у шести сценах реконструкції взяли участь близько 300 акторів. Вони відтворюють останній день життя Ісуса Христа.

“Відбувається великий захід – це Пасхальна реконструкція. Всі беруть участь, це велике свято. Ми віримо, що за допомогою цієї події ми не лише говоримо про смерть та воскресіння Ісуса Христа, ми віримо, що це дає надію нам, як українцям. Я — Центуріон, це офіцер у Римському легіоні, який був язичником, але в процесі, коли він побачив, як страждає Ісус Христос, як вмирає, він визнає його Богом”.

Пасхальна реконструкція: в Одесі актори відтворили події з Біблії
Марина Сердіченко грає дружину Центуріона. Жінка зазначила, що її образ дуже продуманий та деталізований:

Сьогодні я граю дружину Центуріона.це римський сотник який керує римською армією, легіонерами. У мене дуже античний такий образ, детально продуманий: від фібул, які кріплять туніку зверху, з натуральної вовни — до зачіски та коштовностей в античному стилі.

“Моя задача — сказати чоловіку, що наша дитина захворіла. Ти на такій посаді, я не знаю, що робити, і попросити звернутись до пророка з Галілеї. І коли вже воїни підводять Ісуса до Голгофи умовної, то я прибігаю вже з дитиною і показую свідоцтво того, що нашу дитину зцілив цей Ісус. І наприкінці Центуріон, як і в Біблії було, він знімає свій шолом і він каже, що дійсно — це син Божий, він вірить у Ісуса Христа”.

Пасхальна реконструкція: в Одесі актори відтворили події з Біблії
Марина Сердіченко, яка грає дружину Центуріона. Суспільне Одеса

Учасник пасхальної реконструкції Сергій грає римського легіонера, який супроводжував Ісуса до місця страти.

Чоловік також розповів про деталізованість його образа:

У мене образ римського легіонера, який в Іудеї в той час, коли відбувались події пасхальні, брав участь у супроводі Іісуса Христа до місця страти. Більшість речей куплені та перероблені під тогочасні реалії, або під реальні археологічні знахідки. Меч у мене відтворений по Кримських знахідках, кинджал також по знахідках з Херсонеса”.

Пасхальна реконструкція: в Одесі актори відтворили події з Біблії
Учасник пасхальної реконструкції Сергій, який грає римського легіонера. Суспільне Одеса

Ми хочемо, щоб наші діти, і не тільки діти, і дорослі, також вони знали не просто за традиціями, які роблять в кожній родині, а щоб знали глибокий зміст цього свята. Що це Ісус Христос, який віддав своє життя, померла косі, але воскрес третій день. І зараз ми маємо спасіння в Ісусі Христі”, — підсумувала Марина Сердіченко.

Джерело – Суспільне Одеса

One thought on “На Дерибасівській в Одесі відбулась біблійна реконструкція до Великодня. ВІДЕО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *