“Якби не був мером, побив би”: голова Білгорода-Дністровського пояснив, за що дав ляпас підлітку. ВІДЕО

У місті Білгород-Дністровський на Одещині черговий скандал: голова міста побив громадянина на очах у поліції. Після цього градоначальник закидав своїх жертв звинуваченнями. 

Відповідні відео розлетілися в мережі 16 квітня. На одному з них видно, як двоє молодих людей щось емоційно з’ясовують із поліцією. Чути фрази: “це ж не нормально”, “як ти спілкуєшся”. Сам мер Віталій Граждан стоїть поряд і слухає.

Однак у якийсь момент градоначальник зникає з кадру, а по одному з молодих людей видно, що його вдарили. І хоча те, що удару завдав саме мер на кадрах не видно, однак фраза одного з молодих людей вказує саме на це.

“Це нормальна поведінка мера?”, — запитує у поліції приятель побитого городянина.

Сам Граждан вже після інциденту записав відеозвернення. У ньому він жодного слова не сказав про свій вчинок, натомість звинуватив молодих людей у провокаціях — нібито вони “погрожували йому смертю”.

“Вони почали висловлюватися нецензурною лайкою в парку, а потім, побачивши мене, почали вигукувати щось. Коли ми підійшли ближче до них, то в мій бік я почув погрозу вбивства … Я як чоловік, а не як мер, набив би морду Такі розуміють тільки силу. Я як мер не маю права цього робити, тому було викликано поліцію… Будь-який нормальний чоловік врізав би їм в обличчя за те, що вони робили в парку”, — каже Граждан.

Проте постраждалого від рук чиновника хлопця підтримує велика частина городян. В соцмережах вони висловлють йому підтримку.

“Мер зізнався в своїх діях та настоює на тому, що він все правильно зробив бо хлопці лаялися і рекомендує іншим чоловікам поступати так само.
Вот такий він «герой» нашого міста – совість нашого міста. Легко з дітьми бути кремезним та сильним під прикриттям Мунварти та інших.
Як такий поведінці взагалі можна знайти виправдання?”, – написала депутатка міськради Оксана Соколенко на своїй сторінці.

Віталій Граждан

  • народився у 1978 у місті Білгород-Дністровський;
  • на посаді голови міста із 2020 року;
  • балотувався від партії ОПЗЖ;
  • у 2022 році заявив, що його побили співробітники СБУ під час проведення обшуків, за даними УП, обшуки були пов’язані з розслідуванням зловживань та фактів сепаратизму;
  • у 2022 році влаштував бійку з головою районної ради Григорієм Мельниченком під час сесії райради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *