Рух опору агресору: як українці у міст Дармшадт підтримують Збройні Сили? ВІДЕО

Від початку повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну в рух опору агресору за кордоном активно включилися сотні тисяч українців, які виїхали до Європи, інших країн та континентів світу. Найбільша нова українська діаспора на сьогоднішній день проживає в Німеччині та налічує за офіційними даними 1 мільйон 645 тисяч осіб. 

Одним з центрів масових заходів стало місто Дармштадт, земля Гессен. Понад сто демонстрацій та мітингів, культурних заходів вже провели українці на чужині, яка прихистила їх від обстрілів росіян  Рух так і називається – “Щосуботні демонстрації”.

Щосуботи на місцевій центральній площі збираються українські та німецькі волонтери. На циї акціях одночасно проходять кулінарні та ярмарки хенд-мейд.

Усі виручені на акціях кошти йдуть на закупівлю автомобілів для ЗСУ та медсанчастин на нулі.

У другу річницю війни, 24 лютого, на площі в Дармштадті стояла вже 19 автівки, придбані волонтерами для гуманітарної місії.

Артем – колишній випускник Харківського медінституту, зараз хлопець волонтерить: сам переганяє транспорт для медсанчастин для фронту, а також у Харківську та Миколаївську області. Дев’ятнадцяте авто запланували доправити до Запоріжжя.

На мітингах у Дармштаті завжди присутні представники муніципалітету міста. Гостинні німці активно підтримують українців у їх боротьбі та завжди охоче спілкуються з пресою. Тільки від волонтерів Дармштадту на фронт було доставлено понад двадцять автівок для медиків прифронтових областей.

9 березня дармштадські українці відзначали день народження великого Кобзаря. На центральній площі знову зібрався багатолюдний мітинг, виступали творчі колективи та солісти, а на ярмарку були представлені книги Тараса Шевченка. Деякі видання виставили для продажу з аукціону. І знову всі зібрані кошти пішли на придбання гуманітарної допомоги та авто для фронту.

Більше – у ВІДЕО:

Автор – Ольга ШУБІНА, оператор – Юрій Рух

One thought on “Рух опору агресору: як українці у міст Дармшадт підтримують Збройні Сили? ВІДЕО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *