Безпека в інтернеті та діджитал-компетенції: в Одесі вчителів збирають на “освітні посиденьки”

У рамках реалізації проєкту «Освітні посиденьки» з педагогами закладів освіти Одеси було проведено тренінги «Як зашторити вікна?»: безпека в Інтернеті та забезпечення приватності» та «Штучний інтелект VS людина: кому довірити створення та проведення уроку?». Організаторами заходів є Департамент освіти та науки Одеської міської ради та Благодійна організація «Благодійний фонд «СХІД SOS».

проєкту «Підтримка постраждалих унаслідок війни вразливих груп населення та жителів віддалених територій України» є ініціатива «Освітні посиденьки». Вона реалізується Благодійною організацією «Благодійний фонд «Схід SOS» за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Проєкт «Освітні посиденьки» направлений на розвиток та підтримку активної освітянської спільноти задля посилення розвитку громади шляхом професійного та особистісного розвитку вчителів закладів загальної середньої освіти.

Проєкт включає в себе два напрями:
– освітній діджитал-компонент і майстер-класи, методика яких ґрунтується на актуальних запитах учителів, зокрема розвиток їхніх цифрових компетентностей в умовах дистанційного навчання й використання сучасних додатків і програм, практик та методик для роботи з учнями, а також залучення педагогів до професійного розвитку у неформальній освіті, тренінги з громадянської освіти;
– психосоціальний компонент – створення психологічно безпечного простору, в якому учасники можуть ділитися професійним досвідом і переживаннями, отримувати нові психологічні навички для роботи та самореалізації, зменшити рівень стресу й стати частиною освітянської спільноти.

У рамках проєкту заплановано проведення низки зустрічей з педагогічними працівниками закладів загальної середньої освіти Одеси:
1. Бренд учителя: соціальні мережі та власний сайт.
2. Чому учні віддають перевагу Телеграму, а не Вайберу – цифровий клас, комунікації з учнями онлайн.
3. Портфоліо вчителя: як створити та візуалізувати.
4. «Що в сумці у сучасного педагога»: онлайн-сервіси для роботи онлайн та офлайн.
5. Візуалізація на уроках: електронні конспекти та книжки.
6. Від вчителя до відеоблогера: відеоуроки сучасного вчителя.
7. Гратись не можна навчатись: вебквести та онлайн-ігри.

Після семінарів учасники отримують сертифікати підвищення кваліфікації, видані на Національній платформі можливостей професійного розвитку педагогічних працівників EdWаy із зазначенням відповідної кількості годин та обсягу кредиту.освіта

One thought on “Безпека в інтернеті та діджитал-компетенції: в Одесі вчителів збирають на “освітні посиденьки”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *