Бесарабці представлять Україну на Чемпіонаті Європи з вільної боротьби

З 8 по 14 квітня в Бухаресті відбудеться Чемпіонат Європи з вільної та греко-римської боротьби, на якому аж три країни представлять уродженці південних районів Одещини.
Серед них наші земляки з Бессарабії: с. Городнє Болградського району – Володимир Бурук (у вазі 61 кг), вихованець тренерів Валерія Генова і Георгія Ябанжі, с. Олександрівка Болградського району – Семен Радулов (у вазі 70 кг), вихованець тренерів Михайла Дишло і Георгія Ябанжі і уродженець с. Тарутине – Василь Михайлов (у вазі 74 кг) вихованець тренерів Петра Арабаджи та Петра Карабаджак.
Борці є майстрами спорту України міжнародного класу, неодноразовими чемпіонами України і Європи з вільної боротьби. До тренерського складу команди збірної України, входить уродженець Тарутинського району, заслужений тренер України Андрій Панаітов.
Також до складу збірної України увійшов одесит Микола Крисов (вага до 97 кг, тренер Олег Сімочкін). Крім того, до складу збірної Болгарії з вільної та греко-римської боротьби також увійшли уродженці Бессарабії: с. Держилер Татарбунарського району Стас Костянтин (вага до 67 кг) і Володимир Дубов (до 65 кг, тренер – Заслужений тренер України, Болгарії та Румунії Микола Стоянов).
Цікаво, що до збірної Румунії на Чемпіонаті Європи також увійшли троє представників півдня Одеської області. Зокрема, румунський спорт представлять вихідці з села Олександрівка Болградського району Максим Васіліогло і Євген Волков (тренери Микола Славов, Микола Магалюк і Микола Стоянов), а також борець з Лощинівки Ізмаїльського району Андрій Дуков (тренер Микола Стоянов).
Підтримати українських борців у Бухаресті вирушить численна група уболівальників з Одеської області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *