Як невеликому містечку на Одещині вдалося зберегти цілий Палац спорту? ВІДЕО

Місцева влада Овідіопольської громади на Одещині створює комфортні умови для тренувань дітей і дорослих, бо дуже пишається успіхами своїх спортменів. Адже вони привозять чемпіонські титули зі змагань Європи та світу. Хто та як допомагає розвитку спорту в громаді – розповідає СИЛИ ГРОМАД, яка відвідала містечко.

Палац спорту імені Віктора Дукова в Овідіополі –  знакове місце для цього селища. По-перше, він розташований на березі Дністровського лиману, поруч з новою набережною, яку нещодавно реконструювали. Тож Палац тепер видно і вдень, і вночі. По-друге, ця славнозвісна будівля зводилась в Овідіополі, ще коли він був центром колишнього району, тому він такий міцний і ошатний. А по-третє, зараз, коли Палац став комунальним закладом Овідіопольської громади, він став працювати ще ефективніше.

Сьогодні цей сучасний спортивний комплекс відвідує до 500 людей, серед них не тільки діти, а й дорослі. Тут діє кілька секцій з боротьби, гральна зала, є фітнес, тренажерка, куди після роботи можуть ходити всі бажаючі.

Директор КП “Палац спорту” Мушег Вагашакович МАНУКЯН – родом з Вірменії. Розповідає: 33 роки тому з батьками переїхав до Овідіополя, де все своє життя присвятив спорту. Спершу працював в ДСШ тренером з боротьби дзюдо. Колеги звертаються до нього на український лад – “Михайло”. А ось Палац спорту він очолив недавно і дуже вболіває за розвиток свого закладу.

Усе, що тут відбувається, – завдяки дбайливому ставленню його команди. Першочергово взялися скоротити витрати на утримання комплексу, застосувавши новітні технології.

“Ми перейшли на енергозберігаючі лампи, живлення від сонячних батарей, обігрів води від сонячних батарей, ми оновлюємо повністю систему опалення, перейшли з радянських радіаторів чавунних на сучасні. Це все за кошти, які ми збираємо і які нам виділяють з селищної ради”, – розповів керівник Палацу спорту.

Треба сказати, що енергоносії і заробітну плату тренерів, 4,5 ставки, оплачує Овідіопольська селищна рада, зі свого бюджету. Та додаткові кошти Палац спорту заробляє сам, все відкрито і прозоро. Хто які тренування бажає – туди й ходить, оплата офіційна, на рахунок закладу: внести гроші можна легко й просто за Q-кодом, який вказаний тут на стендах.

Тож на вибір овідіопольців – карате, дзюдо, самбо, танці, волейбол, фітнес, інструктор у тренажерці і навіть ММА, бої без правил. Голова громади Лілія Савельєва не приховує: цим закладом по справжньому пишається.

“Я хочу подякувати депутатам районної ради, які в свій час майно району передали Овідіопольській громаді, спершу почалися розмови, що ми не справимось, але ви бачите результати, і це зроблено за кошти, які сам заробляє Палац спорту. Коли ми з Михайлом Манукян підписали контракт, я поставила задачу: ми маємо не просто з бюджету брати гроші, а ще й заробляти кошти і їх використовувати на розвиток, ремонт і підтримку спорту в нашій громаді. Я дуже вдячна директору, бо за три роки він споавився з цією задачею, і результати в них колосальні”, – ділиться Лідія САВЕЛЬЄВА, голова Овідіопольської селищної ради.

Місцева влада вважає спорт своїм пріоритетом, адже отримує високі досягнення дітей та молоді на міжнародних змаганнях. Щотижня у цих стінах проходять турніри різних рівнів, збираються ветерани з футболу, баскетболу, незважаючи на складний час. А діти, вихованці овідіопольських тренерів здобувають чемпіонські титули у Європі та світі.

Більше про те, хто та як допомагає розвитку спорту в громаді – у ВІДЕО від СИЛИ ГРОМАД:

Авторка – Оксана Піднебесна, монтаж – Зоя Бродська

2 thoughts on “Як невеликому містечку на Одещині вдалося зберегти цілий Палац спорту? ВІДЕО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *