Одещину вчергове відвідав міністр Албанії

Державний міністр Албанії у справах діаспори Майко Панделі вчергове відвідав село Каракурт Болградського району. Албанська делегація, яку супроводжував Почесний консул Республіки Албанія в місті Харків Шахін Омаров, прибула в єдине албанське село Одещини на запрошення сільради на фестиваль «Великий Курбан», присвячений Дню святого Георгія.

Гості ознайомилися з місцевим храмом, побували в музейній кімнаті, де їм розповіли про двохсотрічну історію села, створеного албанськими переселенцями. Приємним сюрпризом для членів делегації стала презентація місцевими жителями старовинних спортивних ігор, які відроджені в Каракурті завдяки вчителю фізкультури Валентини Дереча.

Учні п’ятого і шостого класів, розділившись на дві команди, продемонстрували, що таке Чельник і Хилке, а Валентина Дереча розповіла про такі ігри, як “жорстка” і “бешки”. В останню грають за допомогою м’яча і баранячих кісточок, що й спробували зробити гості. Майко Панделі привітав каракуртців зі святом і презентував подарунок для сільської художньої самодіяльності – албанські національні костюми.

Міністр пообіцяв навідати Болградський район і наступного року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *