На кордоні з Молдовою запрацювала “єЧерга” для автобусів

На кордоні України з Молдовою з 24 квітня запрацювала «єЧерга»» для автобусів, що значно пришвидшує час перетину кордону.

«єЧерга» вже доступна на 10 пунктах пропуску з Молдовою, повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Тепер кожен автобус буде мати можливість обрати час перетину кордону у межах доступної послуги.

«У рамах реформи міжнародних автобусних перевезень Міністерство відновлення продовжує працювати над забезпеченням можливості своєчасного перетину кордону автобусами», – пояснюють необхідність запровадження нововведення.

«єЧерга» запрацює на пунктах пропуску «Мамалига – Крива», «Могилів-Подільський – Отач», «Виноградівка – Вулканешти», «Малоярославець 1 – Чадир-Лунга», «Нові Трояни – Чадир-Лунга», «Рені – Джурджулешти», «Серпневе 1 – Басараб‘яска», «Старокозаче – Тудора», «Табаки – Мирне», «Росошани – Бричень».

Згодом, така можливість буде доступна на пункті пропуску «Паланка – Маяки – Удобне».

Реєстрація у новий тип черги, яка має назву «За розкладом» для пунктів пропуску з Молдовою починається з 24 квітня о 12:00. Рух автобусів за новим записом розпочнеться 25 квітня о 12:00.

У серпні 2023 року послуга «єЧерга» була масштабована на автобуси. Наразі в режимі тестування вона працює на ключових пунктах пропуску для автобусів.

Як зазначив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, така опція працює на пункті пропуску “Ягодин-Дорогуськ” з Польщею, де їдуть лише регулярні автобуси.

«Там ми вже бачимо результат. Кількість автобусів, що перетинають кордон за добу не зменшилась, натомість всі їдуть відповідно до вказаного часу. Тобто наші люди більше не чекають у фізичних чергах. Паралельно, спільно з Державною прикордонною службою працюємо над тим, щоб збільшувати пропускну здатність кордону саме для автобусів, це дозволить забезпечити більше можливостей перевізникам обирати час перетину кордону», – зазначив міністр.

2 thoughts on “На кордоні з Молдовою запрацювала “єЧерга” для автобусів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *