“Прокинулись серед уламків”: росіяни завдали удару по Одесі. ВІДЕО

Зранку 24 квітня в Одесі пролунали вибухи: армія РФ завдала ракетного удару по місцю зберігання виведеної з ладу автомобільної техніки. Через ударну хвилю пошкодило близько 30 будинків, в них вибиті шибки та скло, в деяких впали стелі.

Одна з мешканок будинку Валентина розповіла, що під час влучання перебувала вдома з двома дітьми:

Ми ще були в ліжку, спали. Прокинулися від того, що бабахнуло. Добре, що були хоч кватирки відкриті, не всі вікна повилітали. В мене двоє дітей, вони перелякалися. Добре, що не одразу вибігли на вулицю, бо осколки на подвір’я і на дах попадали”.

У будинку жінки пошкоджений дах та стіни:

У нас в передпокої стінка обвалилася. На чердаку діри, бо обсипалася штукатурка. І знадвору відійшли стінки трохи”, — пояснила Валентина.

“Звичайно, злякалася. Чую, тричі бахнуло, все сиплеться, заблокувалися двері, не зачиняються, хвіртка не зачиняється. Вікна всі, 10 вікон, всі вилетіли, стіни посипалися, стеля посипалася, все посипалося. Тепер хто робити буде, я не знаю”, — розповіла мешканка пошкодженого будинку Олена.

"Діти перелякалися, уламки на подвір’я падали": вранці середи росіяни завдали удару по Одесі
Пошкоджений будинок та подвір’я в Одесі внаслідок російської атаки вранці 24 квітня 2024 року. Фото: Суспільне Одеса

За словами речника Сил оборони півдня України Дмитра Плетенчука, ця ракетна атака вартувала росіянам приблизно 10 мільйонів доларів, однак результатів вони не досягли:

“Російські окупанти намагаються продовжувати наносити вогневе ураження по місцях дислокації ЗСУ. Цього разу вони вирішили, що на цьому обʼєкті можуть знаходитися якісь військовослужбовці, проте в результаті цього удару жоден військовий не постраждав. Втрат серед цивільного населення так само немає. Ця локація, так, вона належить до військової інфраструктури, проте це фактично база зберігання техніки, яка вже отримала пошкодження раніше”.

Що відомо про ракетний удар по Одесі 24 квітня

Близько 7 ранку 24 квітня армія РФ нанесла ракетний удар по Одесі. У місті почули три вибухи, кореспонденти Суспільного бачили дим після одного з вибухів. Також, за словами кореспондентів Суспільного, під час вибухів були перебої зі світлом, у деяких його вимкнули.

Армія РФ завдала удару по місцю, де зберігається виведена з ладу автомобільна техніка, повідомили у Силах оборони півдня. Там зазначили, що росіяни намагаються вишукувати об’єкти військової інфраструктури в тилу.

Через ударну хвилю пошкоджень зазнали близько 30 будинків: вибиті шибки та скло, в деяких оселях впали стелі. Також через ранкову атаку по місту пошкоджень зазнали повітряні лінії, частина Хаджибейського району залишилась без електроенергії.

Жінка, яка раніше потрапила до лікарні через атаку, наразі проходить лікування амбулаторно. Як зазначив речник Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук, травмованих немає: ні серед цивільних, ні серед військових.

Джерело – Суспільне Одеса

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *