Депутати звільнили 9 лютого увесь керівний склад Савранської громади

Депутати звільнили 9 лютого з роботи весь керівний склад Савранської селищної ради Одеської області. На сесії депутати заявили, що мешканці не бажають жити по-старому, в умовах суспільного та економічного застою, і вирішили припинити повноваження всього керівництва територіальної громади. 

СавраньВласне, недовіру посадовим особам громади було виражено громадянами тиждень тому, на розширеній нараді під головуванням начальника Подільської РВА Михайла Лазаренка. Він прагне забезпечити Північному регіону Одещини розвиток Європейського рівня, де не буде місця корупції, зловживанням, байдужості та недбалості, – йдется по офіційному повідомленні РВА.

Фахівцями районної військової адміністрації протягом тижня надавалася організаційно-методична та практична допомога з питань підготовки сьогоднішньої сесії, врешті-решт налагодження взаємодії між апаратом селищної ради та депутатським корпусом, вирішення освітніх питань, проблем медичного обслуговування жителів, земельних суперечок, підвищення якості наповнення бюджету та ефективності його використання, вдосконалення роботи зі зверненнями громадян, вирішення проблем внутрішньо переміщених осіб, військовослужбовців тощо.

Серед проблем, про які зазначали місцеві жителі – невдала організація шкільного харчування у школах громади. Так, були виділені гроші на закупівлю генераторів, проте вони малої потужності, “не тягнуть” електричних плит, альтернативного опалення в освітніх закладаї громада не передбачила, отже діти лишились без гарячого харчування і тепла.

Не до кінця вирішеним лишились питання транспорту: виявляєтся, кошти на запчастини виділялись невчасно, а керівництво Савранської ОТГ не спромоглося отримати бодай один новий автобус від Одеської ОДА.

СавраньА коли зайшла мова про те, як місцева влада організувала перебування вимушених переселенців із зони бойових дій – виявилось, що з 22 грудня, відколи ВПО поселились в Саврані, вони ЖОДНОГО разу не отримали продуктів харчування, хоча гуманітарний штаб неодноразово розподіляв харчі на цю громаду.

Так, три сім’ї переселенців живуть у квартирі, де нема води, тож змушені носити її з сусіднього автопідприємства – за цей час місцева влада так і не спромоглася організувати гідне перебування людей, що постраждали від війни. “Дивним” чином м’ясо, яке виділялося біженцям, виявилось… вдома в холодильнику, в одного зі старост. Тоді як посадовиця із соціального відділу в цьому проблем не бачить, обіцяючи з дня на день роздати продуктові пакети.

Ці та інші важливі питання збурили присутніх на минулих двох засіданнях сесій. Дії своїх підлеглих – відділу освіти, соціальних послуг, чи першого заступника, – Сергій Дужій, керівник громади, відмовився пояснити чи коментувати.

СавраньЗа результатами засідання сесії Савранської селищної ради було звільнено першого заступника селищного голови Миколу Базея, достроково припинено повноваження Савранського селищного голови Сергія Дужія та секретаря ради Світлани Герасимішиної.

За ці рішення проголосувала абсолютна більшість присутніх депутатів.

Водночас, депутатами обрано нового секретаря селищної ради. Ним став Євген Насаленко, який у цей складний час здійснюватимуе керівництво Савранською громадою.

“У цей складний час люди довіряють йому дуже відповідальну місію – керівництво органом місцевого самоврядування та виведення його на принципово новий рівень функціонування. Бажаємо савранській територіальній громаді найскорішого виходу із кризи, а її мешканцям – покращення та стабільності!”, йдеться в повідомленні РВА.

Нагадаємо, що до складу цієї громади входять селища Саврань та Ковбасова Поляна і 19 сіл: Байбузівка, Бакша, Білоусівка, Вільшанка, Гетьманівка, Глибочок, Дубинове, Дубки, Йосипівка, Кам’яне, Капустянка, Квітка, Концеба, Неділкове, Осички, Острівка, Полянецьке, Слюсареве, Струтинка. Колишній Савранський район повним складом  увійшов до однойменної громади.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *