В обхід Паланки: на Одещині хочуть збудувати нову дорогу

Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області оголосила тендер для обрання компанії, якій заплатять за розроблення проєктної документації на нове будівництво автомобільної дороги загального користування державного значення Одеса – Рені (на м. Бухарест).

Як зазначається у системі електронних закупівель Prozorro, йдеться про на ділянку протяжністю в 10 кілометрів в обхід села Паланка.

Аукціон має відбутись 14 травня, стартова ціна лота – 34 мільйони 460 тисяч гривень.

Зазначимо, що автошлях М-15 — автомобільний шлях міжнародного значення на території України, Одеса — Рені — кордон із Румунією.

Розташований на території Одеської області (частково проходить через село Паланка у Республіці Молдові), саме цю ділянку планують обійти. Збігається з частиною європейського маршруту (Одеса — Констанца — Ізмір — Анталія). Частина європейського коридору “Чорноморське економічне співтовариство”.

Починається в Одесі, проходить через село Паланка у Молдові (але дорога є власністю України), Монаші, Сарату, Татарбунари, Ізмаїл (колишнє Ізмаїльське відгалуження), Рені (колишній автошлях Р-33) та закінчується на пропускному пункті Рені, що веде до Констанци в Румунії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *