Сміття з одеських вулиць збирають в підземні контейнери

На бульварі Жванецького та вулиці Грецькій в Одесі (між Рішельєвською і Катерининською) встановлюють підземні контейнери для збору твердих побутових відходів.

сміттяМер Одеси Геннадій Труханов зазначив, що перед початком реалізації проекту, було вивчено європейський досвід, а також особливості збору і вивезення твердих побутових відходів в Одесі. Так, основні критерії – чистота, естетично привабливий вигляд, невисока ціна установки і простота обслуговування.

«В Одесі замість електроприводу використовується гідравлічний пристрій, який підключається до будь-якої сміттєзбірної машини. Цей проект був розроблений фахівцями профільного департаменту. Крім того, використовуються звичайні стандартні контейнери, які зручні в експлуатації», – зазначив голова.

Такі конструкції незабаром з’являться на Грецькій площі і в провулку Чайковського. Роботи по установці контейнерів вже ведуться на Леонтовича і Катерининській вулицях.

«Надалі збираємося весь історичний центр міста переводити на подібного типу контейнери, так як це зручніше, естетично виглядає набагато краще, чистіше і немає відповідного запаху. На Французькому бульварі система зроблена за рахунок інвесторів і зараз ми ведемо переговори з великими підприємцями. Бізнес в цьому теж зацікавлений, так як це дає можливість, щоб їм не підкидали сміття. Є система – якщо якийсь заклад замовляє власні контейнери, то їм видають чіпи, щоб ніхто не зміг скористатися їх контейнерами », – розповів в.о. заступника Одеського міського голови та директора департаменту міського господарства Дмитро Жеман.

Мер Одеси також підкреслив, що жовте маркування надземної частини позначає контейнер для збору пластику.

Нагадаємо, перші підземні сміттєві контейнери встановили в липні 2020 року на Приморському бульварі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *