У Чорноморську новий мер і депутати склали присягу

У Чорноморську відбулася перша сесії міської ради нового скликання, на якій новообрані депутати та міський голова склали присягу.

Спочатку глава місцевого тервиборчкому оголосив результати виборів до міськради. Нагадаємо, що в муніципальні збори пройшли сім партій: ОПЗЖ (28,9%, 11 мандатів), «За майбутнє» (21,8%, 9 мандатів), «Довіряй ділам» (10,8%, 5 мандатів), «Слуга народу» (9,2%, 4 мандати), «Розумна сила» (6,3%, 3 мандати), «Партія Шарія» (6,14%, 3 мандати), «Європейська солідарність» (5,018%, 3 мандата).

Зі “старої” міськради у нову перейшли 13 депутатів: Юрій Бузько, Оксана Демченко, Михайло Дудніков, Сергій Миза, Тетяна Наумова, Леонід Жуха, Сергій Журило, Андрій Левченко, Олег Поліщук, Юлія Пакунова, Дмитро Кришмар, Олена Кузар і Катерина Чегаринська.

Найстаршим депутатом міськради і рекордсменом за кількістю скликань став 72-річний Леонід Жуха, наймолодшим – 24-річний Михайло Чорний. 34% депутатів у міській раді – жінки (25 чоловіків і 13 жінок).

Депутати хором зачитали слова присяги, після чого настала черга нового мера Василя Гуляєва. Щоправда, не без перешкод: у мера фонив і тріщав мікрофон, і частина слів була просто «з’їдена» перешкодами. Під кінець сесії розсерджений Гуляєв навіть обурився.

«Хочеться вірити, що так буде тільки на першій сесії», – заявив він.

Його попередник Валерій Хмельнюк заявив, що новому міському голові доведеться зіткнутися з серйозними проблемами через спад економіки.

«Не знаю, як там буде в США, а у нас передача влади перейшла мирно, без всяких майданів», – зазначив Валерій Хмельнюк.

Цікаво, що зі “старої” міськради у нову перейшли 13 депутатів: Юрій Бузько, Оксана Демченко, Михайло Дудніков, Сергій Миза, Тетяна Наумова, Леонід Жуха, Сергій Журило, Андрій Левченко, Олег Поліщук, Юлія Пакунова, Дмитро Кришмар, Олена Кузар і Катерина Чегаринська.

Найстаршим депутатом міськради і рекордсменом за кількістю скликань став 72-річний Леонід Жуха, наймолодшим – 24-річний Михайло Чорний. 34% депутатів у міській раді – жінки (25 чоловіків і 13 жінок).

Нагадаємо, що найближчим часом картина може змінитися, адже політична партія “Розумна сила” заявила про намір почати процедуру відкликання депутатки Ганни Романенко.  Незважаючи на передвиборчу кампанію, яка не обійшлася без конфліктів, міський голова Василь Гуляєв повідомив, що вже найближчого тижня він проведе зустріч з депутатськими фракціями.

Повне відео сесії – Чорноморська міська рада:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *