Як живе Любашівська ОТГ в умовах карантину? ВІДЕО

На вході до Любашівської селищної ради – відвідувачі в захисних масках, люди тримають дистанцію на сходах. На інформаційному стенді – роздруковані плакати з порадами, як діяти в умовах карантину, введеного через пандемію коронавірусу. Відвідання адміністративного закладу перейшло на дистанційний рівень, тому доступ до працівників сільради обмежений. Проте, ситуація під контролем: усі питання своїх мешканців громада ефективно вирішує. 

корона-плакатЛюбашівська об’єднана територіальна громада, що на півночі Одещини, налічує близько 12 тисяч населення. Голова ОТГ Геннадій Павлов розповів СИЛІ ГРОМАД про роботу в умовах карантину. Каже, з першого дня запроваджених обмежень моніторили усіх громадян, які поверталися з-за кордону. За це відповідали старости, які знають практично кожного сільського мешканця, слідкували, аби ті дотримувались режиму самоізоляції. На сьогодні інфікованих на Covid-19 на території громади немає.

Крім того, ще 25 березня тут створили 5 мобільних груп у кожному старостинському окрузі, для обстеження умов перебування громадян, які наразі перебувають у скрутному становищі. Соцпрацівники моніторять потреби одиноких громадян похилого віку, осіб з інвалідністю, та родин, які опинилися у важкому матеріальному становищі. А ще затвердили окремий графік виїздів мобільних бригад у кожному з 5-ти округів: Агафіївський, Бобрицький, Сергіївський, Іванівський та Любашівський.

Любашівська селищна рада, також старостинські округи, ми видаємо засоби захисту, в нас є шість пунктів видачі. Якщо людина приходить за довідкою, чи інші вирішити питання, ми допомогу надаєм. Виділили 300 тисяч гривень на нашу лікарню. на сімейних лікарів, це й на ЦРЛ, і на швидку допомогу, а також на закупівлю індивідуальних засобів захисту. За рахунок селищної ради видали 60 продуктових наборів. За благодійні кошти закупили 5 тисяч масок і роздаємо, хто їх не має”, – розповів очільник громади Геннадій Павлов.дідусь

Завдяки спільному проекту Мінсоцполітики та торгівельної мережі “АТБ”, за сприяння управління соцзахисту Любашівської РДА громада отримала 439 продовольчих наборів, які разом з захисними масками, закупленими за кошти місцевого бюджету, були доставлені та вручені місцевим мешканцям. Голова Любашівської громади Геннадій Павлов сам особисто намагався відвідати стареньких, побачити, в яких умовах вони живуть.

Провели інформаційно-розяснювальну роботу з громадянами, щоб вони знали як себе поводити в такій ситуації, підготували листівки. А зараз розповідаємо, що є така програма “Доступні ліки”, на жаль на селі цю роботу ніхто не проводив, люди не знають, що є доступні ліки! Ставлю завдання щодня, виконуючим обовязки старости, фельдшерам, щоб вони це пояснювали – допомогти, принести, тому що на жаль, вони не можуть вийти”, – пояснює пан Геннадій.

Також з бюджету Любашівської селищної ради та Бобрицької сільської ради (яка вирішила приєднатись до ОТГ), виділено по 50 тисяч гривень, разом 100 тисяч, – за які закупили додаткові продуктові набори, захисні маски і дезинфікуючі засоби. Крім того, захисні маски може отримати кожен житель громади, – якщо звернеться до найближчого старостинського пункту.

Повне інтерв’ю голови ОТГ Геннадія Павлова – у відео СИЛИ ГРОМАД:

Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *