“Трояндова феєрія”: Доброславська громада шукає інвестора для квіткового проекту

У селі Трояндове Доброславської громади Одеської області завершили ремонт приміщення під трояндову кав’ярню, яка є частиною масштабного проєкту «Трояндова феєрія».

Про це  повідомила керівниця проєкту Альона Шихалієва.

2022 року село стало переможцем Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України», організованого онлайн-виданням AgroPortal.ua за підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні, з проєктом «Трояндове Королівство».

У межах цього проєкту планується створення сільськогосподарського кооперативу «Трояндова феєрія» з вирощування троянд та виготовлення крафтової продукції, яка реалізовуватиметься у фірмовій кав’ярні-майстерні. Для кав’ярні за грантові кошти конкурсу було закуплено термопрес для сублімації продукції, кавоварку та ноутбук.

“Під кав’ярню Доброславська громада виділила архітектурну родзинку села — будинок, який спроєктував німецький архітектор Штегер для німецького пана Реміха. На першому поверсі приміщення знаходиться дитячий садочок, а на другому — місце під майстерню-кав’ярню. Зараз шукаємо людей, які взяли б його в оренду”,–  розповіла Альона Шихалієва.

Загалом проєкт «Трояндова феєрія» потребує значних фінансових вкладень, повідомили в громаді. Саме тому голова Людмила Прокопечко разом з менеджеркою проекту вирушили до Нідерландів, де з 23 по 27 квітня відбудеться трейд-місія з обговорення шляхів економічного відновлення України. Трояндовий проєкт неймовірного села також буде презентовано на цьому інвестиційному форумі.

“Вже розроблено бренд «Трояндова феєрія», і маємо проєкт парку. Ми розуміємо, що реалізувати це все дорого, але в межах відновлення України хочемо зробити село трояндовим центром не лише України, а й Європи”, – розповіла пані Шихалієва.

Щодо самого парку, то територія у 6 га під нього вже готова, підведено всі комунікації. Місцеві трояндарі з минулого року висаджують там своїми силами квіти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *