З 1 березня поїхати до Росії можна лише з закордонним паспортом

Таким чином зменшується час проходження прикордонного контролю кожного громадянина. Для перевірки даних особи відомості закордонних паспортів зчитуються спеціальними приладами.

Перетин кордону і дорослих, і дітей, буде відбуватись як з усіма країнами світу по закордонному парспорту українця. Декілька років тому ми перейшли на практику, коли росіяени до нас в’їжджають по закордонному паспорту, зараз так само будуть українці їхати, маючи закордонний паспорт. Особливо це стосується дітей. Діти, які вїжджали по свідоцтву про народження, де не було фотокартки, нічого, – це була реальна проблема. Ми не знали потім, де ці діти, куди їх вивезли, тому що документи не передбачають чіткої ідентифікації”, – прокоментував Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко.

Водночас при в’їзді громадян України з території РФ на територію України Державна прикордонна служба України здійснюватиме безперешкодний пропуск громадян України і за внутрішніми паспортами та свідоцтвами про народження.

Міністр Пристайко запевнив, що кожен українець завжди зможе повернутися на батьківщину, незважаючи на те, чи громадянин загубив паспорт за кордоном, чи не встиг отримати закордонний до початку дії нововведення. До кожного випадку обіцяють підійти зважено.

Рішення Уряду передбачає призупинення дії положень угод з Російською Федерацією, укладених ще до початку збройної агресії, які дозволяли перетинати кордон на підставі внутрішнього паспорта або свідоцтва про народження для осіб до 16 років.

Джерело – Секретаріат Кабінету Міністрів України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *