Професійне вигоряння: в Одесі звільнилась вчителька, яка кричала на дітей

Вчителька з 84 школи Одеси, яка підвищила голос на дітей на класному уроці, написала заяву про звільнення за згодою сторін.

Про це повідомили в департаменті освіти м. Одеси.

Нагадаємо, скандал розгорівся минулого тижня. У Фейсбук потрапило відео, на якому чути, як вчителька кричить на учнів молодших класів. Зараз у школі проводять службове розслідування і працюють психологи.

Дітей багато, вчителі виснажені, їх не встачає, вони працюють у дві зміни. Тому зараз ми повинні провести у всіх навчальних закладах тренінги з психологічного розвантаження і ми їх проведемо. Наше завдання не стільки їх реабілітувати, скільки навчиити методам самовідновлення, самолікування, можливості насправді відновитися після таких виснажених днів”, – відзначила директорка департаменту освіти та науки Одеської міськради Олена Буйневич.

Нагадаємо, в одеських школах лише нещодавно завершились осінні канікули, тож вчителі мали б відновити свої сили після навчального процесу. А крім того, за стандартами Нової Української школи, які запроваджені в Україні вже другий рік, шкільна освіта і виховання мають всебічно розвивати дитину, скеровувати її потяг до знань і пізнання світу.

Крім того, вважають правозахисники, крик на дитину є порушенням Закону, адже це приниження і є психологічним тиском.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *