Ренійці святкували День міста три дні: новий фонтан, автодрифт, салют і фестиваль бандури столичного рівня

Протягом трьох днів, з 13-го по 15 вересня, ренійці відзначали День міста.

Цього року організатори свята побили всі рекорди: такою яскравою, насиченою і різноманітною програми урочистих та розважальних заходів городяни не бачили ще ніколи. Програму свята відкрив концерт ансамблю української музики, пісні і танцю Одеської філармонії «Чайка», а на наступний день в парку Перемоги відбулося урочисте відкриття першої в Україні мультинаціональної культурної резиденції «Danube HQ».

Рені

Вона стала результатом перемоги Рені в національному всеукраїнському проекті «Малі міста – Великі враження». Відтепер сцена в парку буде постійним місцем проведення етнофестивалів за участю представників усіх національностей, що населяють українську Бессарабію.

«Такої резиденції немає ніде! – сказала на церемонії відкриття авторка проекту, директор Центру сталого розвитку та екологічних досліджень Одеської облради Ліліана Іванова. – Люди нашого краю представляють різні національності і віросповідання, але вміють жити в мирі, любові та злагоді. Ми говоримо на різних мовах, але так добре розуміємо один одного! Це – найбільша цінність, яку ми повинні зберегти і пронести через роки».

Далі епіцентр святкових заходів перемістився на площу Свободи, де ренійці і гості міста змогли побачити шоу ізмаїльських байкерів і автомобільний дрифт – техніку проходження поворотів на високій швидкості. Першочергова задача пілота полягає в тому, щоб пустити машину в занос і ювелірно контролювати кут ковзання якомога довше.

Вечірню частину програми склали виступ рок-групи «Друга рiка» і, звичайно ж, вже традиційний святковий салют, без якого не обходиться жоден День міста в Рені.

Найбільш яскравою подією заключного дня урочистостей став унікальний для всієї Бессарабії фестиваль бандури «Bandura fusion», що зібрав на ренійській сцені прославлених майстрів легендарного українського інструменту, в тому числі народних і заслужених артистів України – лауреатів музичних вітчизняних і міжнародних конкурсів.

Рені

Продовженням фестивалю став гала-концерт за участю таких зірок бандури, як український академічний фольклорний ансамбль «Калина», солістка тріо «Квітана» Ольга Розколотько (вона ж – солістка «Калини»), народний артист України Роман Гриньків, солістка Наїна Дорошенко, заслужена артистка Україна, вокалістка, музикант і педагог Лариса Дедюх і соліст сучасного напрямку бандури Ярослав Джусь.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *