Червоний Хрест допомагає найбіднішим кілійцям

Червонохресний рух в Кілійському районі тримається виключно на добровольцях, волонтерах, спонсорах і активістах. У той час як у багатьох районах області рух районних товариств Червоного Хреста вже пішов у минуле, в Кілії, не дивлячись на всю економічну складність ситуації, все ж таки вдається продовжувати роботу організації.

Міжнародна організація Червоного Хреста і Червоного півмісяця (World Red Cross and Red Crescent Day) щорічно 8 травня відзначає свій Всесвітній День. У зв’язку з цим, співробітники і добровольці, ветерани та активісти Кілійського районного товариства Червоного Хреста, всередині травня зібралися разом, щоб не тільки розповісти про ту роботу, яку суспільству вдається реалізувати, але і запропонувати допомогу тим, хто, можливо, в ній має потребу, але не знає куди звертатися.

Наша громадська організація і існує для того, щоб надавати людям посильну допомогу різного характеру, – розповіла очільниця районного товариства Валентина Мажарова.- Ми підтримуємо не тільки матеріально, а й морально, оскільки розуміємо, як непросто людям виживати в цих складних умовах. Ми готові надати допомогу одягом, засобами реабілітації, всім, що надходить до нас від небайдужих спонсорів. І невимовно вдячні нашим спонсорам, волонтерам-активістам за підтримку”.

Зберігати активність і затребуваність товариству допомагає і банк одягу, який постійно поповнюється. Протягом минулого року 1 085 сімей отримали допомогу в банку одягу районного товариства. Суспільство організовує благодійні обіди, а в зимовий час на його базі працює пункт обігріву. Жоден захід соціального спрямування не проходить без участі Червоного Хреста.

До добрих справ залучає і школярів, які взяли участь в благодійних акціях «5 овочів» і ряді інших. Добрі друзі товариства Червоного Хреста працівники міського Будинку культури №2 Лідія Квітка і Світлана Божко підготували з нагоди святкову програму, а в кінці гостей пригощали частуваннями.

Авторка – Анна Булій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *