Міжнародна співпраця: Кулевчанська громада зміцнює дружбу з Болгарією

Кулевчанську громаду відвідали генеральний консул Республіки Болгарія в місті Одеса Светослава Іванов та консул Республіки Болгарія Стоян Стоянов.

На площі Кирила та Мефодія села Кулевча гостей зустріли сільський голова Михайло Попов та працівники Кулевчанської громади разом з  генеральним директором базового господарства  – ФГ “Кулевча” Ігнатом Братіновим.

Представники Болгарії вперше побували в Кулевчі. Вони відзначили, що вражені  красою Кулевчі. Візитери відвідали Свято-Миколаївський храм, де про історію та святині храму розповів протоієрей Павло.

Гості познайомилися з роботою закладу освіти, де їх піснями та танцями зустріли вихованці гуртка ”Български сърца”.

У стінах закладу освіти всі мали змогу обговорити плани подальшої співпраці між громадою на Болгарією.

 “Сподіваємось, що це не остання зустріч із представниками консульства Болгарії. Знаємо, віримо та відчуваємо підтримку нашої прародини“, – зазначила очільниця відділу освіти, культури, молоді та спорту Кулевчанської сільської ради Лілія Качанова.

Нагадаємо, в селі Кулевча проживають етнічні болгари. Село було засноване в 1830 році вихідцями з Румелії, яка є територією сучасної Республіки Болгарія.

СИЛА ГРОМАД у 2021 році готувала спецрепортаж до дня заснування цього старовинного села: тоді Кулевча відсвяткувала 191-1 рік народження.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *