Служба автодоріг на Бессарабії облаштувала три майданчики для ваговиків

Служба автомобільних доріг в Одеській області продовжує розвивати прикордонну інфраструктуру регіону.

Про це служба розповіла в соціальних мережах.

Зокрема, йдеться про те, що через блокування морських портів росією увесь експорт та імпорт проходить через західні та південні області – це суттєво збільшило трафік вантажного транспорту та навантаження на дороги.

Службою влаштовано три майданчики для зберігання матеріалів проти ожеледиці, що дасть змогу більш ефективніше та якісніше виконувати роботи з підтримання проїзної здатності автомобільних доріг у зимовий період.

Враховуючи виклики сьогодення, для збільшення логістичного потенціалу на півдні Бессарабії три майданчики використовуються для тимчасового перебування вантажного транспорту, всі вони можуть вмістити понад чотири сотні вантажівок. На сьогодні ці майданчики слугуватимуть вантажівкам, та допоможуть розвантажити дороги, зменшити черги до контрольно-пропускних пунктів області”, – повідомили у Службі.

У рамках проєкту «Відкритий кордон», що передбачає ліквідацію вузьких місць та покращення логістики на напрямку Україна – ЄС, планується:

  • реконструкція інфраструктури пунктів пропуску,
  • запровадження спільного прикордонно-митного контролю з державами-сусідами та будівництво нових пунктів.

Також на Одещині опрацьовується питання впровадження електронних черг та онлайн комунікації з водіями, аби кожен водій міг обрати оптимальний маршрут до пункту пропуску з сусідніми державами.

Служба автодорігСлужба автодорігСлужба автодоріг

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *