Нардепа з Одещини Ігора Васильковського позбавили громадянства

В Одеській області 139 виборчий округ (Роздільнянський район) залишився без народного депутата. Так, народного депутата України від 139 виборчого округу, до якого входить Роздільнянський та Одеський райони, Ігоря Васильковського указом Президента України позбавлено громадянства.

Про це повідомила редакція районної газети «Вперед».

Про це повідомив радник глави Офісу президента Сергій Лещенко у Telegram, опублікувавши скріншот документа від нардепа Сергія Власенка: «З високою долею вірогідності, копію цього указу президента про позбавлення громадянства України ряду осіб було передано нардепу Сергію Власенку в Центрвиборчкомі. Адже копію указу передали для виконання щодо підготовки рішень про позбавлення депутатських повноважень Рабіновича та Васильковського», – йдеться в повіомленні.

Окрім вищезазначених народних депутатів, до списку потрапили ще 8 осіб, серед яких Ігор Коломойський, Геннадій Корбан, Вадим Рабінович та інші. Оіфіційна причина – наявність громадянства іншої держави.

“Документ поки що не оприлюднено в офіційних джерелах. Очікуємо підтвердження або спростування даної інформації”, – зазначається в інформації редакції.

Нагадаємо, Ігор Васильковський увійшов до Верховної Ради під час виборів 2019 року як мажоритарник у складі політичної партії “Слуга народу”. На своєму 139 окрузі з’являвся досить рідко.

Цікаво, що в Указі президента, яким припиняється громадянство, половина перелічених осіб (п’ять з 10-ти)  пов’язані з Одесою чи Одеською областю.

В Одеській області 139 виборчий округ залишився без народного депутатаВасильковський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *