Німецька молодь з Одеси спекла найбільший в Україні штолен і встановила рекорд. ВІДЕО

19 грудня 2021 року при Кафедральному соборі Святого Павла на вул. Новосельського відкрився різдвяний ярмарок, організований у німецьких традиціях. У церемонії відкриття ярмарку взяли участь мер Одеси Геннадій Труханов та представники дипломатичних місій. Організатором виступила Німецька євангелічно-лютеранська церква України.

кірхаВага Різдвяного штолену склала 92 кг.Щоб приготували смаколик, використали 50 кг борошна, 20 кг горіхів, 30 кг сухофруктів, 6 літрів рому, 15 кг вершкового масла та 15 кг сиру.

Виручені від продажу кошти підуть на виготовлення та встановлення пам’ятної таблички першому озеленювачу Одеси – Гансу Герману.

Рекорд зафіксував експерт книги рекордів України Віталій Зорін. Відповідну грамоту він передав представникам організації «Німецька молодь в Одеській області».

Традиційний німецький різдвяний кекс — штолен — в Одесі готували 2,5 місяців. Спробувати його біля Одеської кірхи міг кожен охочий. Організатори стверджували, величезним штоленом можна нагодувати 2 тисячі містян.

Штолен — різдвяна випічка, схожа на кекс, із начинкою із родзинок та цукатів, просочена розтопленим вершковим маслом та рясно посипана цукровою пудрою. Штолени випікають заздалегідь, тому що вони мають визріти, іноді їх печуть за місяць до Різдва. У прохолодному місці ці різдвяні кекси можуть зберігатися два-три місяці.

З 19 до 27 грудня на різдвяному ярмарку можна купити традиційні різдвяні гостинці, сувенірну продукцію та прикраси, іграшки, книги та багато іншого. Також протягом тижня в Кірсі проходить виставка робіт художників, концерти органної, класичної та народної музики.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *