День поля: агрогосподарство з Бессарабії зібрало на своєму демо-полі 11 селекційних брендів. ВІДЕО

Хто подорожує на південь Одещини, мав би помітити в районі Сарати демонстраційні майданчики, засіяні кукурудзою, соняшником та сорго. Усі таблички з сортами й гібридами – від різних селекційних компаній: «Syngenta», “Євраліз”, “PIONEEER”, “Лімагрейн”, “Адванта”, “Сади України”, “ADAMA” та інші. Виявляється, цього року місцеве агрогосподарство, СВК “Родіна”, зібрало на своєму полі аж 11 виробників якісного насіння з Європи та США. А на День поля запросили фермерів, щоб їх побачити. оцінити і – зрівняти результати. 

На свято завітала СИЛА ГРОМАД.

ЛімагрейнДень поля – це справжній європейський формат, коли на одному полігоні сконцентровані продукти різних брендів. «Syngenta», “Євраліз”, “PIONEEER”, “Лімагрейн”, “Адванта”, “Сади України”, “ADAMA” та інші насіннєві компаніїз Європи та США представили гібриди кукурудзи й соняшнику. Оцінити результати 205 зразків фермери та агрономи змогли наочно, в польових умовах.

Зустрічали фермерів та гостей господарі: керівник СВК “Родіна”, що працює на території Плахтіївської громади Віталій Мандриченко. У вітальному слові Віталій Юхимович зазначив, що кожен фермер “шукає істину”, щороку підбираючи нові сорти і гібриди, адже прагне отримати гарний врожай. Та лише у співпраці з селекціонерами можна не вгадувати, який сорт краще дозріє і дасть віддачу, – а уникнути багатьох помилок при підборі ресурсів. Очільник СВК зізнається: його мета як лідера – практично першим бачити нові гібриди. Бо ж компанія отримує змогу першою оцінити їх потенціал і врожайність.

“Сьогодні грандіозна подія в СВК Родині, 11 компаній які представляли свої гібриди, соняшнику і сорго присутні на полях СВК “Родіна”, вже не один рік співпрацюємо з провідними компаніями. Ми пропонуєм їм своє поле, технологію – а їхнє насіння. Деякі компанії надають свої продукти по хімічному захисту. Завжди приємно бут першому, щоб переконатися, що той чи інший гібрид гідний нашої уваги”, – поділився з нами Віталій Мандриченко, голова правління СВК.

СВК РодинаДемополе від СВК “Родіна” – це вітрина для агрономів, вона дуже важлива для насіннєвих компаній. Адже деякі сорти можна подивитися тільки в обмежений час. У нашій зоні це буквально 2 місяці, коли рослина сформована, видно як вона дозріває, можна оцінити вологість зерна, вирахувати потенціал врожайності. Тут, на полі все в режимі реального часу. А тому ці відкриті демонстрації – важливий формат, що дозволяє ближче роздивитися і підібрати товаровиробнику якісне насіння.

Качани кукурудзи вже вражають розмірами, а нові сорти соняхів аж обвисають донизу кошиками. Що цікаво – усі насіннєві компанії виростили свої гібриди у абсолютно рівних умовах. Підготовка грунту до посіву і технологія була однакова, тим простіше буде восени оцінити результат.

До дня поля кожна з торгових марок розмістила яскравий брендований намет, роздавали друковану продукцію, пригощали смаколиками. І щиро й відкрито ділились своїми напрацюваннями й успішними новинками.

Якими саме – дізнайтеся з ексклюзивного репортажу від СИЛИ ГРОМАД:

Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *