Кілійці вшанували пам’ять шести земляків, загиблих в Афганістані

Делегація ветеранів-інтернаціоналістів від Кілійського району взяла участь в урочистих заходах з нагоди 30-ї річниці з дня виведення військ колишнього СРСР з республіки Афганістан, які пройшли у столиці України – Києві. У зв’язку з цим, за клопотанням активу громадської організації ветеранів-інтернаціоналістів Кілійського району, в самій Кілії заходи перенесли на 19 лютого.

Почалися вони в місті Кілія ходою і мітингом-реквіємом за участю ветеранів бойових дій в Афганістані, ветеранів АТО, військовослужбовців Кілійського дивізіону катерів, керівників місцевої влади, представників підприємств і організацій міста та району, учнівської молоді та громадськості. До присутніх звернувся ветеран війни в Афганістані – Володимир Жеков.

Всі присутні вшанували пам’ять кілійців, загиблих в Афганістані. Їхні імена в цей день звучали багато разів: Сергій Карадобрі, Юрій Заєць, Вадим Маслеников, Іван Давиденко, Віталій Монастирський, Олександр Ніколенко. На згадку про них, ціною свого життя виконавших інтернаціональний обов’язок, була оголошена хвилина мовчання. А до меморіальної плити лягли квіти.

кілія

Вже в районному Будинку культури відбувся урочистий концерт «Моя біль – Афганістан». Голова районної державної адміністрації Наталія Пятун висловила воїнам інтернаціоналістам слова великої пошани. Побажання здоров’я і миру адресували воїнам-інтернаціоналістам заступник голови Кілійської міської ради Ольга Гац, голова районної організації ветеранів Афганістану Іван Бажак і військовий комісар Кілійського району, підполковник Володимир Хміль.

Завершивв цикл урочистих заходів – вогник-зустріч воїнів-учасників бойових дій в Афганістані, який відбувся в гостинному залі районного Будинку культури. Кожен ветеран Афганістану, завдяки сприянню міських і сільських рад Кілійського району отримав ювілейну медаль. «Афганці» ділилися спогадами про важкі випробування, що випали на їх юність, розповідали про мужність і силу людського духу. Проникливі виступи артистів районного Будинку культури доповнили зустріч, надавши їй особливої атмосфери, де сплелись воля, мужність, подвиг і біль, найвища ступінь яких по-справжньому зрозуміла тільки їм. Тим, хто пройшов горнило війни в гарячих точках світу і в Республіці Афганістан.

Автор – Анна БУЛІЙ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *