У Болграді з аукціону продали маєток Начева, який занепадає в центрі міста

Маєток XIX століття площею понад 500 м², розташований у центрі Болграда Одеської області, продали на аукціоні аж з п’ятої спроби.

Про це повідомляє «Думська» з посиланням на портал «Прозорро. Продажі».

Пам’ятку архітектури місцевого значення зі стартовою вартістю в 1,7 млн грн продали на голландському аукціоні (торги зі зниженням ставок) за 950 тисяч гривень.

В аукціоні взяв участь лише один учасник — житель Дніпра Кургузов Юліан Вікторович. За даними сервісу Youcontrol, він є керівником, бенефіціаром і учасником понад десятка компаній різного спрямування, які розташовані в Дніпрі та Києві, а також головою громадської організації «Центр верховенства права», зареєстрованої в Дніпрі 2015 року.

В описі лота зазначено, що маєток включає дві нежитлові будівлі площею 405 і 57 м², а також вбиральню, льох, сарай, навіс та інші дворові будови.

Садиба розташований в історичному центрі міста.

Технічний стан будівлі залишає бажати кращого — вона потребує капітального ремонту.

Зазначимо, що раніше Болградська міськрада намагалася продати маєток на вулиці Інзовській за 3,4 мільйона гривень, а потім за 1,7 млн на англійському аукціоні (торги на підвищення стартової вартості лота), але охочих не знайшлося. Після цього було ухвалено рішення провести голландський аукціон.

За інформацією ЗМІ, будівля відома як будинок доктора Начева — у ньому жив почесний громадянин міста Дмитро Начев. За радянських часів там розташовувався протитуберкульозний санаторій, а потім — станція юних натуралістів.

Останні 5-7 років катастрофічно вплинули на стан будівлі: продовжує просідати дах, майже знищені двері та віконні рами, обвалюється кам’яна кладка у підвальних приміщеннях. Тому місцева влада покладає надії на нового власника, який зміг би відтворити і зберегти цю пам’ятку міста.

2 thoughts on “У Болграді з аукціону продали маєток Начева, який занепадає в центрі міста

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *