“За” і “проти: як одеські депутати за ЄС і НАТО голосували

7 лютого український парламент підтримав зміни до Конституції стосовно стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Євросоюзі та НАТО.

Конституційна більшість змінила позаблоковий статус держави, і визначила своє європейське майбутнє. Традиційно “проти” проголосували депутати прокремлівської фракції “Опозиційний блок”.

З 16 народних обранців від Одещини підтримали законопроект шестеро: Гончаренко, Голубов, Дейдей, Куренной, Урбанський і Фаєрмарк.

Представник від партії “блоку Петра Порошенка” Геннадій Чекіта і Павло Унгурян від “Народного Фронту” на робочому місці не з’явились. Разом з ними вже традиційно пропустили засідання депутати-мажоритарники Барвіненко, Клімов, Фурсін та Пресман.

“Проти” проголосував лише один “опозиціонер” Микола Скорик. Навіть його колега по фракції – одіозний нардеп Сергій Ківалов утримався від голосування.

Також обережно поставились до стратегічного питання для України нардепи Василь Гуляєв і Антон Кіссе, не висловивши ні “за”, ні “проти”. Хоча, – очільника болгарської діаспори зрозуміти важко, адже Болгарія на сьогодні є членом і НАТО, і ЄС. Цікаво, чому ж тоді своїх земляків він не спішить з’єднати новими зв’язками з історичною батьківщиною?

Автор – Роман ПЕТРОВСЬКИЙ

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *