Під Одесою зводять нове еко-містечко. ФОТО

“Розенталь” – справжня долина троянд

Вже зараз, рухаючись з боку Чорноморська до Одеси, можна легко помітити цю нову будову. Два перші будинки вже височіють над огорожею. До меж міста – 3 кілометри, поряд село Лиманка, навпроти – виноградники з залишками стиглих ягід. А трохи далі височіє житловий масив “Райдужний” і міські висотки. Ніби до них рукою подати, а відчуття – ніби ти на дачі. Зійшов з траси, – і нема міської метушні. Повітря пахне морем. Його, до речі, звідси легко побачити, якщо піднятися на дах будинку.

На будівельному паркані означення: ЖК “Розенталь”. Таку романтичну назву обрали для нового селища неспроста. Бо центром містечка має стати справжній… бульвар троянд. Будівництво провадить компанія «Руником девелопмен», добре відома в регіоні як забудовник ЖМ “Райдужний”. За авторським задумом, нове міні-містечко “Розенталь” кардинальним чином відрізнятиметься від всього створеного раніше. Тут все буде підпорядковане комфорту і екології життя.

Останнє поняття ще мало відоме нашим громадянам. А між тим, слово “екологія” перекладається з грецької як наука про житло і місце проживання. В психології є цілий напрямок “екопсихологія”, який вивчає ефекти взаємодії середовища і людини.

розенталь

Розенталь

“Скажи мені, де ти живеш, – і я скажу, хто ти”

Згідно з дослідженнями, постійний міський шум викликає в людини стрес і провокує захворювання серця. Життя на верхніх поверхах висоток може провокувати панічні атаки. Психологи стверджують також, що чим більше навколо нас вільного простору, тим більше ми відкриті до інших людей, добріші. А в містах з їхньою тіснотою, стаємо замкнутими й недовірливими.

У новому селищі “Розенталь” будинки мають всього сім поверхів. При цьому вони розташовані таким чином, що ніхто з мешканців не відчуватиме браку місця у вільному просторі і сонячному світлі. Скляні тераси в кожній квартирі розширюють житловий простір і відкривають чудовий вигляд. Не на сусідній балкон, а на бульвар троянд, море чи зелені виноградники. Суміш чистого степового і морського повітря, без домішку чадних газів машин, цілюще впливає на легеневу систему. А обгороджена територія селища, яка до того ж, охороняється, додає впевненості. І до речі, жодних машин під вікнами чи сигналізації, що репетує вночі. Для автівок в “Розенталі” передбачений спеціальний підземний паркінг. Причому, не під будинкми, а під пішоходним бульваром. Це ще одне новаторство від забудовників.

Майбутня малеча у “Розенталі” зможе бавитись у дворі абсолютно спокійно. А для зручності їхніх батьків передбачено все  необхідне – магазини, салони, різноманітні секції та майстерні. Така замкнута система запроваджує міцні дружні  та родинні зв”язки.

На Заході люди заможні вже давно надають перевагу працювати у місті, а жити в передмісті. До нас цятенденція прийшла відносно недавно. Але швидко набирає популярності. А крім того, експерти ринку нерухомості передбачають, що скоро ціни на квартири за Одесою зможуть стати вищі, аніж у місті.

Авторка – Олена Астрахович

РозентальРозентальРозенталь

Розенталь

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *