Муніципалітет Одеси виділив 48 млн гривень на дрони для ЗСУ

Департамент муніципальної безпеки Одеської міськради провів аукціон на закупівлю FPV-дронів за понад 48 мільйонів гривень. З переможцем уклали договір.

Тендер 18 грудня опублікували на платформі публічних закупівель Prozorro.

Аукціон провели 21 грудня. Планується закупівля 30 комплектів безпілотників, в кожному з них — 100 FPV-дронів. В торгах брали участь дві компанії: ТОВ “Вирій Дрон” та ТОВ “Техавтофарт Південь”. Переможцем оголосили останню. У ході торгів ціна закупівлі знизилась до 46 млн 750 тис.

ТОВ “Техавтофарт Південь” має поставляти по десять комплектів безпілотників щомісяця до 1 квітня. Перша партія має надійти замовнику не пізніше 1 лютого 2024 року.

тендер дрони
Скриншот з сайту Prozorro. Джерело: Prozorro

Одеська міськрада закуповує 3000 FPV-дронів за 48 млн грн: з постачальником уклали договір
Скриншот з сайту Prozorro. Джерело: Prozorro

Підписати угоду та закупити дрони у міськради вийшло з третього разу.

Попередній аукціон, на якому обирали постачальника, відбувся 18 жовтня. Тоді планували купити 15 комплектів безпілотників. Ціна стартувала від 33 млн гривень та знизилась під час торгів до 20 млн. Переможцем оголосили також ТОВ “Техавтофарт Південь”. Дрони мали передати до 25 грудня, однак договір не уклали. У тендерній документації за 8 грудня зазначили причини:

  • Переможець процедури закупівлі не відправив на адресу замовника зразків одного комплекту товару для тестування та перевірки відповідності технічним вимогам тендерної документації та якості;
  • Переможець відмовився від підписання договору про закупівлю відповідно до вимог тендерної документації або укладення договору про закупівлю.

Також 20 листопада Департамент муніципальної безпеки Одеської міськради оголосив тендер на закупівлю FPV-дронів на 18 мільйонів гривень. Тоді планували купити 12 комплектів безпілотників.

На закупівлю дронів та монокулярів для військових із бюджету Одеси виділено 102 мільйони гривень. Рішення затвердили на сесії міськради 27 вересня.

One thought on “Муніципалітет Одеси виділив 48 млн гривень на дрони для ЗСУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *