Капустяне дерево у Великомихайлівці здобуло рекорд України. ФОТО

“Новоселівські солохи”, “Жагучі перці”, “Роздільнянський смак “… Це далеко не повний перелік команд, представлених на Чемпіонаті з приготування борщу. Яскравий гастрономічний захід пройшов у Великомихайлівській ОТГ вже вдруге, 5 жовтня.

Участь у ньому взяли команди Красносільської ОТГ Лиманського району, Ширяївської ОТГ, Розквітівської ОТГ Березівського району, Роздільнянського району та місцеві учасники. Чемпіонат супроводжували мистецькі колективи: “Візирські сурми” з Візирської ОТГ, чоловічий та жіночий гурти з села Перехрестове Захарівського району, а також колоритний гурт “Джем Бенд Одеса”.

Родзинкою чемпіонату стало капустяне дерево, споруджене колективом Великомихайлівського будинку культури, яке стало рекордом України.

Національний Реєстр Рекордів України вітає організаторів Чемпіонату з новим національним досягненням в категорії “Кулінарне мистецтво”. Відзначаємо високий професійний рівень і естетичну якість організації події. Вважаємо, що Чемпіонат з приготування борщу у Великій Михайлівці може позиціонувати себе наступного року на всеукраїнському рівні”, – повідомила Лана Вєтрова, керівник Національних рекордів України.

Гарному настрою, запашним ароматам борщу на різний смак та оригінальному святу не завадила навіть дощова жовтнева субота.

Є дні довгі, а є дні-миті, які полоніють позитивом, усмішкою, щирістю. І хоч осінь вже спакувала у валізи гарну погоду, з великим небажанням, але, побачивши наше борщове дійство, призупинила процес, щоб дати можливість і самій насолодитись атмосферою неперевершеного борщового чемпіонату у Великій Михайлівці. Так, він відбувся, ІІ міжрайонний чемпіонат борщу! Колоритні локації, позитивні команди, оригінальні рецепти! Дивовижне капустяне дерево- національний рекорд України ! Я вдячна усім командам нашого району, ви були неперевершені, показали справді високий рівень підготовки. Правду кажуть, що борщ-це сила, здоров”я і краса української нації. А ще – душа, справжня,чиста, неперевершена.Написана ще одна сторінка в історії району. Дуже хочу, щоб не зупинилися, а в році наступному відбувся 3 Всеукраїнський чемпіонат, а Велика Михайлівка стала борщовим брендом України!” – написала на своїй сторінці організаторка чемпіонату борщу Катерина Лаптієнко.

Великомихайлівська ОТГ

борщ

борщ

 

борщ

борщ

борщ

борщ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *