415 жителів Одещини змінили імена

Прес-служба Головного територіального управління юстиції в Одеській області повідомляє, що 415 жителів Одеської області змінили своє ім’я протягом 6 місяців поточного року.

Наприклад, Валерій став Марком, Наталя – Ілоною, Анрель – Арамом, Ірина – Айрін, Микола – Максиміліаном, Оксана – Ірхсіаною, Ібрагім – Михайлом, Тадеуш – Анатолієм, Валерія – Семіроною, Інна – Іно.

Як відзначають в регіональній юстиції, державна реєстрація зміни імені (прізвища, власного імені та по-батькові) проводиться лише відносно громадян України. З чотирнадцяти років українські громадяни можуть змінити своє ім’я тільки за згодою батьків. А досягши шістнадцяти років, кожен має право змінити своє прізвище та ім’я на власний розсуд.

Якщо ви хочете змінити власне ім’я, вам потрібно подати заяву про зміну імені до відділу державної реєстрації актів цивільного стану за місцем проживання. До заяви про зміну імені додаються:

а) свідоцтво про народження заявника;

б) свідоцтво про шлюб (якщо заявник перебуває у шлюбі);

в) свідоцтво про розірвання шлюбу (якщо шлюб розірвано);

г) свідоцтво про народження дітей (якщо заявник має малолітніх або неповнолітніх дітей);

г) свідоцтво про зміну імені заявника, батька чи матері, якщо воно раніше було змінено;

д) фотографія заявника;

е) квитанція про сплату державного мита.

Відділ ДРАГС спрямовує необхідні матеріали до територіального органу Національної поліції України за місцем проживання заявника для надання висновку про можливість зміни імені. За результатами відповідної перевірки, яка проводиться безкоштовно, територіальний орган поліції в місячний термін готує і направляє висновок про можливість зміни імені разом з усіма матеріалами до відділу ГРАГС. Заява про зміну імені розглядається відділом державної реєстрації актів цивільного стану у тримісячний строк з дня її подання.

One thought on “415 жителів Одещини змінили імена

  1. Прекрасно вот просто супер славянского в этом стране скоро не чиго не останется .национальная кухня это шаурмячка и макдональдс.женщины меняют веру исповедание на мусульманское встране уже не мало построено мусульманских мечетей.теперь и имена меняют вот вам + и пидр парады.нет семьи нет страны.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *