Серфери в Рені поборолися за рекорд України

На Ренійській ділянці Дунаю стартувала міжнародна гонка САП-серферів, претендує на рекорд України У місті Рені, в районі старого морвокзалу, стартувало унікальне для Бессарабії спортивне змагання – гонка по Дунаю серед шанувальників САП-серфінгу (SUP – це абревіатура англійських слів Stand Up Paddle, що в перекладі на російську мову означає «cтояти з веслом» – Ред. ).
У гонці взяли участь 38 спортсменів, в тому числі професіонали і просто любителі водних видів спорту. Вони приїхали в Рені з Києва, Вінниці, Дніпра, Одеси, Ізмаїла та інших міст України, а також з Молдови та Ізраїлю.
«У нас буде гонка на виживання: ми збираємося встановити рекорд України, подолавши за один світловий день 100 кілометрів по Дунаю, стоячи на дошці. Це – серйозне випробування, в ньому візьмуть участь найвідчайдушніші спортсмени нашої країни і гості з-за кордону», – сказав президент Ізмаїльського каяк-клубу, представник Української федерації САП-серфінгу В’ячеслав Макаров.
Серед іноземних гостей на річку вийшов рекордсмен з Ізраїлю Олексій Потапов, який встановив світовий рекорд, пройшовши по морю 200 кілометрів за 33 години.
«Я вдячний приймаючій стороні, і в першу чергу мерам Рені та Ізмаїла. Вони на ентузіазмі роблять дійсно справжнє свято”, – заявив Олексій Потапов напередодні гонки.
Серед українських учасників цієї події найбільш титулованим САП-серферів виявився чемпіон України, багаторазовий учасник змагань європейського рівня, киянин Олексій Сіденко. Вже на перших кілометрах гонки він відірвався від основної групи, плануючи встановити рекорд.
У змаганні взяли участь і діти – п’ятеро юних ізмаїльчан, вихованців В’ячеслава Макарова. Як зазначив президент Одеської САП-федерації Сергій Павлов, марафон такого масштабу влаштовується в Україні вперше, і гонка по Дунаю повинна довести силу українських спортсменів.
«Ми відкриваємо Дунай, як спортивно-туристичну галузь в нашій країні. До цього заходу ще не було подібних змагань в нашому регіоні. Ми реально творимо історію! »- заявив В’ячеслав Макаров. Гонка завершилася в Ізмаїлі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *