Шукали тіло рік: в Одесі попрощались з громадським діячем Андрієм Грушецьким. ВІДЕО

В Одесі відбулась церемонія прощання із громадським діячем та військовослужбовцем Андрієм Грушецьким. Він ніс службу у складі підрозділу Сил спеціальних операцій “Азов”. З 18 червня 2022 року після важкого бою у Запорізькій області вважався зниклим безвісти. Як відбулось поховання та яким пам’ятають самого бійця, розповіли на Суспільному.

Прощалися з військовим біля Будинку офіцерів. Він загинув у червні минулого року на запорізькому напрямку, тіло бійця не могли знайти рік.

Він дуже був активний, він квапився жити, він весь час був у русі, тому так він це життя й прожив. Рівно 30 років. … Містичний збіг: рівно через рік, 18 червня, знайшли його тіло. Потім довго чекали ДНК, тому що це довга процедура і тільки зараз привезли його”, — розповіла Суспільному мати військового Олена Грушецька.

В Одесі поховали військового Андрія Грушецького
Олена Грушецька, мати загиблого воїна Андрія Грушецького. Фото: Суспільне Одеса
В Одесі поховали військового та громадського діяча Андрія Грушецького
В Одесі попрощались з військовим Андрієм Грушецьким

Шукали, ми не могли туди вийти. Не могли його забрати, так скажімо. Пройшов час, рік часу пройшов з того моменту, коли він загинув, щоб вдалося його знайти”, — поділився бойовий побратим Андрія з позивним “Фермер”.

Близькі бійця розповіли, що ще до початку повномасштабної війни Андрій Грушецький служив у складі батальйону “Азов”. Брав участь у Революції Гідності та у подіях 2 травня 2014 року.

“Займалися громадською діяльністю, весь цей час, до початку повномасштабної вже війни. Коли був початок повномасштабної війни, я пам’ятаю чудово ту ніч, коли все почалося, ані в нього, ані в мене не було ніяких вагань, що ми будемо робити. Ми зібралися тим ранком, ми перебували у місті ще близько трьох тижнів і на початку березня зрозуміли, що в Одесі нема чого чекати й вже шукали шляхи до Києва”, — розповів бойовий побратим загиблого Владислав Скоробогач.

Похорон Андрія Грушецького
Побратими загиблого військового Андрія Грушецького. Фото: Суспільне Одеса
Військовий Андрій Грушецький похорон
Прощання з Андрієм Грушецьким в Одесі

У Києві Андрій проходив підготовку: вчився на сапера. Далі потрапив на Запорізький напрямок. Побратим бійця Владислав розповів, що у день смерті він йшов першим номером, вів групу і весь удар взяв на себе:

Чудово розумів, що таке перший номер у складі штурмової групи, вони тоді пройшли від наших крайніх позицій близько 500 метрів. Я перебував тоді у складі так званої вогневої підтримки, у сусідній посадці. Працював з тяжчого озброєння. … Операція далася нам дуже-дуже високою ціною. Це була дуже велика втрата для нас всіх. Для мого підрозділу це була єдина втрата, яку ми ніяк не зможемо повернути й не повернули, звісно, за всю запорізьку компанію”.

В Одесі поховали активіста Андрія Грушецького, який загинув на війні
Прощання з Андрій Грушецький в Одесі
Церемонія прощання з військовим Андрієм Грушецьким в Одесі

“Він дуже веселий, я думаю, щоб він хотів, щоб в його крайній день взяли його труну і занесли в якийсь будинок, де живуть поганці й комусь розбили голову. Він був авантюристом, веселим і нічого не шкодував. Я впевнений, що він зробив той героїчний вчинок, він за нього не шкодує і там, де він зараз, він повністю задоволений цим, що завдяки йому всі живі”, — поділився бойовий побратим Андрія Ярослав.

Попрощалися в Одесі з військовим Андрієм Грушецьким
В Одесі поховали та військового громадського діяча Андрія Грушецького
В Одесі поховали громадського діяча Андрія Грушецького
Джерело – Суспільне Одеса

2 thoughts on “Шукали тіло рік: в Одесі попрощались з громадським діячем Андрієм Грушецьким. ВІДЕО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *