Позивний “Кагор”: етнічний болгарин повернувся до України захищати рідну землю

Боєць з позивним «Кагор» – етнічний болгарин і напередодні повномасштабного вторгнення отримував вид на проживання у Болгарії. Але з перших днів повномасштабного російського вторгнення вирішив: його місце тут, на рідній землі, серед захисників України. Про бойового побратима розповіли в Оперативному командуванні «Південь».

«Деякий час волонтерив за кордоном, допомагав українським біженцям з житлом, харчами, роботою. Але то можуть робити і жінки, дівчата, а я маю битися з окупантом! Я бачив хлопців, які платили скажені гроші, щоб потрапити у Європу, мені було від того просто огидно. Я не знаю як вони повернуться сюди і дивитимуться в очі нам. Ти чоловік? Тоді твоє місце тут, маєш захищати Батьківщину!», – каже хлопець.

Вивізши рідних у безпечне місце, «Кагор» став до лав Збройних Сил України, воює нині пліч-о-пліч з рідним батьком. Задача «Кагора» – аеророзвідка та коригування вогню артилерії. Від його вміння керувати дроном часто залежить успіх місії, а як один з бонусів цієї роботи – Кагор першим бачить результати вогню артилерійського розрахунку, де він служить, знищені позиції та особовий склад ворога.

Втома, важкі умови, постійна небезпека не позбавляють хлопця головного: віри у нашу Перемогу.

«Вона обов’язково прийде, треба лише побачити її на власні очі. Для цього ми і тут. Та й хто ж, як не ми!», – каже Кагор.

One thought on “Позивний “Кагор”: етнічний болгарин повернувся до України захищати рідну землю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *