Новий рекорд України: фермер з Татарбунарщини зібрав з одного куща 192 помідори

На Одещині 7 жовтня 2023 зареєстрували новий рекорд України: «Найбільша кількість томатів з одного куща». Зібрали аж 192 помідори! Це приблизно одразу шість трьох літрових банок маринованих помідорів. Такий врожай отримав фермер з села Баштанівка Татарбунарського району. 

Про це повідомила керівниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

Як відомо, Одещина наразі перебрала на себе статус овочевої столиці України, допоки Каховка в тимчасовій окупації. В селі Баштанівка Татарбунарського району у фермерстві «Стоянов» з одного куща помідорів зібрали 192 плоди. Це новий рекорд, який занесли до Книги рекордів України.

Як повідомила керівниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова, очікували, що кількість томатів сягне 170-180 штук з одного куща. Але результат перевиршив очікування. Експерти враховували як стиглі, так і ще зелені овочі, оскільки йдеться про помідори для переробки.

Попередній рекорд в цій номінації належить фермеру з Новоолексіївки Херсонської області. У 2017 році він встановив рекорд України – з одного куща 165 помідорів загальною вагою 8 кілограмів 400 грамів.

Вражає й те, що в цій місцевості на Одещині, за словами Вєтрової, вирощувати врожай непросто через засоленість ґрунтів і постійну засуху. Але фермери довели, що все можливо. Рекордсмен тримає у таємниці сорт помідорів, який дав змогу зібрати такий врожай.

Також Лана Вєтрова повідомила, що червоні томати фермества на одному з її фото – сорт П’єтраросса.

Рекорд України зібрали 192 помідори з одного куща ОдещинаФото – Лана Вєтрова

2 thoughts on “Новий рекорд України: фермер з Татарбунарщини зібрав з одного куща 192 помідори

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *