Колишній банкір викупив на Одещині агробізнес і виробляє комбікорм. ВІДЕО

Поки одеські фермери шукають ринку збуту та зернових коридорів, дехто з підприємців не гає часу і знаходить нові обрії розвитку тут, всередині країни. Компанія “Кіпер Агро”, що працює в селі Арчепитівка на теренах Любашівської громади Одещини, два роки тому запустила власну лінію з переробки агропродукції і вже виробляє різновиди комбікорм із вирощеного місцевого збіжжя. Це продукція із додатковою цінністю, що використовують для годування тварин і птиці.

Андрій ЯцураІсторія сімейного бізнесу Андрія Яцури особлива не лише тим, що вона стартувала з чистого аркушу, у новій для себе агросфері, а й нестандартним баченням кінцевих результатів.

Андрій Семенович Яцура – засновник компанії, в агробізнес прийшов з банківської сфери, тому мав невеликий досвід. Свій стартовий капітал вклав в абсолютно нову для себе сферу. Почалося все з того, що під  родинний бізнес підприємець викупив потужності колишнього фермерського господарства під назвою «Кодима». Так, у селі Янишівка бізнесмен від початку вкладав серйозні кошти, бо ні техніка, ні споруди не відповідали сучасним вимогам. Одночасно з модернізацією поставили сушарку, яка працює на агровідходах та невелику АЗС, з часом встановили нову лінію з виробництва комбікормів.

Своє найважливіше рішення – займатися переробкою сировини на комбікорм компанія «Кіпер Агро» ухвалила після сильної засухи 2020 року. Як невеликий сімейний бізнес переріс у стратегічне для агрогалузі підприємство, пан Андрій охоче ділиться. Каже: рішення створити власну комбікормову лінію визріло після візиту до сусідів: у Балтській громаді, в селі Гольма, тоді вже працював подібний комплекс. Тому – не гаяв часу, і замовив переробне обладнання для свого господарства

“Дуже швидко прийняти рішення, поїхали в Жмеринку, де виробляють ці комплекси, я знімаю капелюха перед власником, він робить таку техніку для сільського господарства, комбікормові лінії, в нього працюють люди з хорошою зарплатнею, виробляють станки по 15-20 тисяч євро. Ми вдарили по рукам, він ще зробив мені знижку, через півтора місяці ми вже поїхали з бригадою, там провели навчання і привезли цю лінію сюди”, – розповідає пан Андрій.

Запустити роботу лінії виробництва комбікорму вдалося у січні 2021 року. Та вийти на повні потужності спочатку завадила епідемія з коронавірусу, потім – повномасштабна війна в Україні. Проте господар не втрачає оптимізму. Бо за цей час компанія “Кіпер Агро” створила власну торгову марку “КОРМУША”. Бренд розробила донька Андрія Семеновича, а господарю допомагає вся родина!

Комбікормовий завод – технологічне виробництво із переробки зерна та отримання продукції із додатковою цінністю, яку використовують для годування тварин і птиці на фермах. Ця лінія здатна виробляти 500-600 тон комбікорму в рік. Якісна продукція розроблена для курчат, перепілок, спеціальне фасування – для відгодівлі каченят і гусенят з першого дня після вилуплення, а також телят, поросят, свиноматок, яким потрібна лактація.

100 тон на рік продаються легко без реклами, пояснює засновник господарства, а все – завдяки якості: комбікорм преміум-класу має гарні показники і доступний за ціною.

Зараз завдання підприємства – розширити коло кінцевого споживача. Орієнтуються на пересічних господарів, власників сімейних ферм, птахівників, виробників крафтової продукції.

У планах Андрія Семеновича – ще й власна птахоферма, поля лаванди й шавлії, куди приїздитимуть туристи на фотосесії, а ще зелений туризм, що неодмінно принесе доходи й громаді. Тож “Кіпер Агро” може стати таким собі драйвером змін у цих неймовірних місцях Одещини.

УВАГА!

ТОВ “КІПЕР АГРО” ШУКАЄ ПАРТНЕРІВ ТА ДИСТРИБ’ЮТОРІВ в Одеській, Миколаївській, Вінницькій областях!

З питань співпраці дзвоніть: +38(067) 188-15-31, +38(066) 855-22-48 Світлана ГОНТА, директор ТОВ “Кіпер Агро”

                                                          +38(067) 466-49-15 Андрій Яцура, власник ТОВ “Кіпер Агро”.

Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *