Як українці в Німеччині перешкоджають виступам путіністки Нетребко? ВІДЕО

Розмірене курортне життя невеликого німецького мальовничого міста Баден-Баден цього літа було деякою мірою збурене. З концертом туди приїхала російська оперна співачка Ганна Нетребко. Артистка відома не лише своєю професійною кар’єрою. Ганна Нетребко, яка народилася в Україні абсолютно, цілком і повністю підтримує розв’язану путіним війну проти українського народу, проти існування самої держави України.

Більше того, вона була довіреною особою російського диктатора путіна на останніх його так званих виборах. Чим, власне, заслужила нові регалії та преференції.

Звісно, що українці, які знайшли притулок у Німеччині, вийшли на акцію протесту. Вони не змогли мовчати і вимагали негайно скасувати концерт співачки.

Так історично склалося, що Баден Баден, з населенням всього 50 тисяч жителів, розташований на кордоні з Францією, його дуже полюбляють росіяни. Цим пояснюються досить сильні проросійські настрої та чимала кількість жителів з російським корінням. На вулицях часто можна почути російську мову.

Та це не відлякало українців, які зібралися на акцію #nonetrebko, що пройшла перед театром Festspielhaus Baden-Baden, де давала концерт відома прокремлівська оперна діва. Українці приїхали з багатьох куточків Німеччини, тож їх не злякала ані проросійська публіка, яка потрапила на концерт, ані багатогодинна дорога.

На площі перед театром зібралося приблизно 300 людей. На мітингу, що тривав 5 годин, лунали емоційні промови. Почесним гостем на акції став відомий політичний аналітик, спеціаліст в питаннях зовнішньої та внутрішньої політики України, автор численних книг про Україну Winfried Schneider-Detters, а також представник відомої на весь світ інтернет-спільноти Christian Wolf, разом з ним було представлено макет протесту – акулу, що символізує вміння дати відсіч ворогу і постояти за себе.

Наприкінці акції українці вишикувались в єдиний ланцюг та зустріли публіку театра, що поводила себе перед мітингувальниками не дуже пристойно, та ще півгодини ховалася всередині.

Гастролі зіркового сопрано по світу більше схожі на шоу кенселінгу — у яке б місто співачка не приїхала, її супроводжують демонстрації, петиції та скасування концертів. Так сталося вже у Метрополітен-опера в Нью-Йорку (після відмови засуджувати путіна), їй заборонено відвідувати оперу у Празі та Таллінні.

Тож українці в Німеччині об’єднують свої зусилля, щоб її вистави не проходили. Вважають: не можна путінській, прокремлівській агітаторці виступати на европейських сценах. Тут є над чим задуматися і німецькій владі.

Авторка тексту – Ольга Шубіна, оператор – Юрій Рух

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *