Лікарня під землею: в Тарутиному відремонтували укриття з операційною. ВІДЕО

Підійшли до завершення роботи з облаштування нового укриття Тарутинської центральної лікарні. Медичний заклад громаді довелося відстояти на регіональному рівні, адже колишню райлікарню планували зробити філією Арцизької лікарні. Тому місцева влада зробила все можливе, щоб зберегти і заклад, і персонал, для цього вкладає кошти в новітнє оснащення, а зараз здійснила капітальний ремонт підземного укриття.
На місці побувала СИЛА ГРОМАД.
На вході до укриття нас вітає Ірина Пулєва, генеральна директорка КНП “Тарутинська центральна лікарня”. Показує окремий вхід, який веде до надійного сховища, де розмістять пацієнтів і медичний персонал. На випадок повітряних тривог чи інших небезпек військового часу тут є операційна, пологова зала, кімната для пацієнтів.
Свіже повітря забезпечує нова вентиляція, укриття розраховано на 200 осіб. Є ліжка для лежачих хворих і місця для сидіння.
Приємні кольори на підлозі та стінах, якісна плитка, сучасні вбиральні, сантехніка, нове освітлення. Окремо планують обладнати місце для маніпуляційної, на столі розмістять ящики для харчування персоналу й пацієнтів.
Всього цього ще кілька місяців не було, на місці мокрого підвалу. Кошти на облаштування укриття виділила місцева влада Тарутинської громади. Щоправда, за лікарню довелося поборотися, ділиться голова  Тарутинської громади Сава Чернєв.
Детальніше – у ВІДЕО від СИЛИ ГРОМАД:
Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *