Як фермерка з села Ясеново тримає сто кіз і робить бринзу? ВІДЕО

Олена Дроздовська – засновниця сімейнгого фермерського господарства у Подільському районі на Одещині. Її стадо налічує близько ста кіз. Вона збирає молоко, робить бринзу та продає її на ринку Привоз в Одесі.

Олена Дроздовська – викладачка за професією. У рідному селі Ясенове, що на території Зеленогірської громади, живе практично все життя. Спочатку тримала кілька породистих кіз у підсобному господарстві.  Коли дізналася, що держава фінансово підтримує людей, які створюють молочні ферми різних напрямів, вирішила створити фермерське господарство.

Власниця ферми має п’ятдесят дійних кіз та тридцять кізок. Дояться вони з квітня по жовтень двічі на день. Для цього є доїльний апарат.

Зважилась жінка ще й тому, що підтримав керівник фермерського господарства «Гранат» Анатолій Артеменко. Майбутнє стадо він запропонував утримувати на одній з колишніх молочнотоварних ферм у селі Гвоздавка Друга без сплати оренди.

«У нас дисципліна. Першими у відсік для доїння підходять три сестрички, а далі всі по черзі — ніяких збоїв. Лише Кралю після апарату потрібно додоювати вручну», — розповідає власниця ферми.

З власного молока господиня почала виготовляти сир. перший досвід поки вдалий на виготовленні бринзи.

«Поки що роблю бринзу, яка відноситься до м’яких сирів. Вона найкраще виходить. Заготовила ферменти та закваски для виготовлення фети, качоти, халумі. Мрію піти на курси сироваріння сулугуні, моцарели», — розповіла фермерка.

Також господиня ділиться, дуже непросто сьогодні зі збутом виготовленої продукції. Спочатку бринзу Олена продавала серед знайомих, на ринку в Любашівці, тепер  щоп’ятниці відвідує Привоз.

Як фермерка порається з таким господарством – у сюжеті Суспільного:

One thought on “Як фермерка з села Ясеново тримає сто кіз і робить бринзу? ВІДЕО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *