В Одесі збиралися освітяни з усієї України. ВІДЕО

5 травня в Одесі відбувся семінар освітян у рамках освітньої Секції Асоціації міст України. Керівники управлінь освіти з різних куточків України дізнались про досвід роботи освітян під час військового стану, блекаутів та повітряних тривог. А також презентували гостям свої кращі практики та успіхи. 

За останні декілька років через пандемію та повномасштабне вторгнення рф освітяни були змушені пристосовуватися до незвичних умов діяльності.

Як зазначив заступник Одеського міського голови Павло Вугельман, педагоги професійно і швидко відреагували на виклики часу, продовжуючи діяльність закладів освіти.

Про якість освіти в умовах війни, виклики та їх подолання доповіла Олена Буйневич, директорка Департамент освіти та науки Одеської міської ради. Своїм досвідом одеські освітяни поділилися з колегами.

Також під час онлайн-включення з Ізраїлю освітяни з-за кордону поділились, як державі вдалося налагодити ефективне функціонування освіти в надзвичайних ситуаціях. Досвід Ізраїля може стати корисним для освітян України, які змушені брати на себе не лише викладацьку діяльність, а й стати підтримкою для дітей та батьків, під час війни, яку розгорнув проти нас російський режим. Про те, як подолати “психічну травму”, як навчити дітей не боятися, а батьків – стати справжньою підтримкою своїм дітям, розповіли фахівці “Israel Ttauma Coalition”.

Під час семінару обговорювались проблеми місцевого самоврядування в галузі освіти, шляхи розвʼязання кризових питань та функціонування системи освіти в надзвичайних ситуаціях.

Крім того, гостям презентували перехід одеських шкіл на нову систему харчування, яке запроваджене міською радою у всіх школах Одеси.

А в Палаці дитячої та юнацької творчості “Біла акація” презентували оргнізацію волонтерської роботи освітян Одеси.

2 thoughts on “В Одесі збиралися освітяни з усієї України. ВІДЕО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *