В селі Кулевча відбулись спортивні змагання між командами з 11 громад. ФОТО

“Рухайся до Перемоги!” – таку назву обрали для обласних спортивних змагань серед голів територіальних громад, їх заступників, старост та депутатів Білгород-Дністровського району. Захід традиційно проводить управління фізичної культури і спорту Одеської ОДА спільно з ГО “Одеська територіальна організація ВФСТ “Колос”. 

КулевчаУ мальовничому селі Кулевча, центрі однойменної громади, зібралися 11 команд з одеської Бессарабії. Це делегації представників органів місцевого самоврядування з Дивізійської, Кароліно-Бугазької, Маразліївської, Плахтіївської, Саратської, Сергіївської, Старокозацької, Успенівської, Шабівської громад та окрема команда Білгород-Дністровської райдержадміністрації.

Дехто приїхав з прапорами і символами своїх громад, і кожна команда презентувала свою громаду у своїй спортивній формі.

Символічно, що урочисте відкриття спортивного свята відбулося 6 травня, крли болгари відзначають традиційний “Гергьовден”, одне з найулюбленіших у болгар. А також цього дня в Україні відзначається нове свято, – День піхоти, тож усі свої перемоги спортсмени присвячують захисникам Збройних Сил України, що захищають рідну землю від російських окупантів.

Зі сцени до присутніх звернулися голова Білгород-Дністровської Р(В)А Василь Самокіш та голова Кулевчанської сільської ради Михайло Попов. Очільник громади побажав учасникам перемоги, і великої Перемоги – всім українцям:

Кулевча“Вітаю вас від імені жителів Кулевчі, Сергіївки, Розівки, Констянтинівки, як кажуть болгари, – “Добре дошли!” (“Ласкаво просимо”, українською, – Авт.). Радий бачити знайомі обличчя, радий можливості поспілкуватися, давайте підтримаємо Збройні Сили України, бо завдяки їм ми можемо зібратися зараз. Бачимо як хлопці героїчно боронять Україну, і хоч їм важко вони не відступають, попри те, що багато воїнів загинули, і в нашій громаді, на жаль, є загиблі герої. Слава Україні, слава Збройним Силам, слава нації, і кінець рашистській федерації”, – звернувся Михайло Попов з вітальним словом до гостей.

Змагання вийшли насиченими і азартними. За першість громади боролися у різних видах спорту: волейбол, футбол, гиревий спорт, дартс, більярд, настільний теніс, шашки. Основна, запекла боротьба, розгорнулась на футбольній арені, адже приїхали підтримувати своїх гравців численні вболівальники. А у спортивній залі школи емоції вирували на повну силу.

Крім основних переможців у кожному підрозділі, визначили призерів у командному заліку. У фіналі переможцями стали господарі спортивного свята Кулевчанські спортсмени, на другому місці – Саратська громада.

Для всіх учасників були нагороди: грамонти, медалі й кубки. А місцева влада гостинно запросила усіх учасників за свій щедрий стіл, з національними болграськими стравами.

Організатори змагань, голова ГО “Колос” Тетяна Федоренко, відзначили високий рівень підготовки і проведення турнірів, подякувавши місцевій владі за якісні сучасні майданчики й спортивну інфраструктуру.

Так, минулого року Кулевчанська громада відкрила ще й майданчик для пляжного футболу, який припав до душі місцевим жителям, дітям та дорослим.

Сила ГРОМАД побувала на змаганнях в Кулевчі та готує для своїх читачів відеоверсію події.

Залишайтеся з нами!

КулевчаКулевчаКулевчаКулевчаКулевчаКулевчаКулевчаКулевча

One thought on “В селі Кулевча відбулись спортивні змагання між командами з 11 громад. ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *