Японські очищувачі води задіяли для створення мобільного бювету в Одесі

Ще влітку одеські комунальники отримали від міста-побратима Йокогами (Японія) партію очищувачів води Mizuhime. Фільтри кожного такого пристрою можуть забезпечити до 300 літрів питної води на годину. Рішення не дуже складне, але, як запевняють у мерії, досить ефективне.

Про це повідомили у мерії Одеси.

Як зазначили фахівці, раніше, коли виникали проблеми з водопостачанням, воду населенню підвозили цистернами з технічною водою. Але тепер спеціалісти КП «Сервісний центр» та КП «Міські дороги» знайшли рішення, як забезпечувати населення питною водою прямо на місті.

“Вони під’єднали очищальні установки до цистерни та розробили так званий мобільний бювет, який можна оперативно розгортати біля будинків, де відсутнє водопостачання. Між Йокогамою та Одесою тисячі кілометрів, проте наше місто-побратим залишається поруч із нами та з перших днів вторгнення підтримує нас. Безмежно вдячні за допомогу та дружбу!” – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, перша партія японської допомоги надійшла ще влітку минулого року. Частина очисних фільтрів тоді була передана сусідньому Миколаєву, в якому були значні проблеми з водопостачанням.

Зазначимо, що потужні фільтри кожного такого пристрою можуть забезпечити до 300 літрів питної води на годину. Раніше, коли виникали проблеми з водопостачанням через тривалі блекаути, воду в різні райони міста населенню підвозили цистернами.

Додамо, що Японія також надіслала понад 2 тонни теплогрійок Одещині у якості гуманітарної допомоги. Вона входить в програму грантової допомоги, яку затвердив уряд Японії разом із урядом України.

Нагадаємо, що ще на початку березня Україна та Японія підписали угоду про надання захисної зброї для ЗСУ. В угоді йшлося про бронежилет, шоломи, медикаменти та інші різноманітні знаряддя для використання у надзвичайних ситуаціях.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *