Місто з Одещини увійшло до ТОП-10 кращих в Україні

Ізмаїл в Одеській області потрапив до переліку п’ятдесяти міст, які брали участь у масштабному Всеукраїнському конкурсі “Місто України. Національний вибір – 2022”. За підсумками онлайн-голосування за нього проголосували понад 16 тисяч осіб, тож Ізмаїл посів почесне сьоме місце.

Про це повідомляють на офіційному сайті конкурсу.

Голосування розпочалося ще до повномасштабного вторгнення рф в Україну і в проєкті взяли участь близько двох мільйонів українців.

Хто переміг у конкусі?

Цьогорічним переможцем стало окуповане місто Сєвєродонецьк. За нього проголосували 158,3 тисяч українців. У першій трійці — Харків та Луцьк.  А от в “десятку” міст за підрахунками голосування увійшли: Херсон, Миколаїв, Краматорськ, Запоріжжя, Маріуполь та Дніпро. А ось Одеса посіла 18 місце.

Конкурс “Місто України. Національний вибір” проводиться з 2020 року. Голосувати за найпривабливіші та найупізнаваніші українські міста можуть всі охочі.

Цікаві факти про місто

  • Відстань до Одеси становить понад 200 км.
  • Також це  друге найбільше місто області за кількістю населення — понад 70 тисяч осіб.
  •  Ізмаїл — найбільший український порт на Дунаї, який складається із трьох вантажних районів та одного пасажирського.
  • Ізмаїл стоїть на місці, де в IV—V сторіччях знаходилась грецька колонія Антиофілас. Потім там виникло поселення “Сміл”.

Нагадаємо, 1 жовтня Ізмаїл відсвяткував 432 річницю від дня заснування.  У центрі міста пройшов урочистий мітинг-концерт. Фасад Палацу культури прикрасив величезний жовто-синій банер із написом “Слава Україні! Героям слава!”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *