Крісла високопосадовців в Одеській облраді продовжують займати депутати з проросійських сил. ВІДЕО

В Херсоні минулого тижня стався скандал з приводу призначення радником голови Херсонської ОВА колишнього партійця з “ОПЗЖ”. Після того як ситуація набула розголосу, Юрій Стельмашенко відмовився від посади. Тим часом в Одесі, на дев’ятому місяці війни, представники партії “Опозиційний блок за життя”, продовжують займати високі посади. Один з них – заступник голови Одеської обласної ради Вадим Шкарівський.  Його однопартійці написали заяви про вихід іх політичної сили, але продовжують працювати в депутатскому корпусі.

Питання, чому вже після заборони одіозної партії та у розпал війни високопосадовцями Одещини є люди з проросійськими поглядами, зацікавились і політики, і громадські діячі.

Звернули увагу на неприпустиміть перебування на високій посаді пана Шкаровського і громадські діячі: Сергій Гуцалюк, Наталя Делієва, журналіст Олег Констянтинов. А тепер приєднався і молодий підприємець з Одеси Артур Айдаров. У своєму відеозверненні він звернув увагу на неприпустимість допускати до влади політиків, які “привели в Україну війну”.

Усі ці Саутьонкови, Баранські чи«шаріївці» завжди критикувати владу, зривали сесії, блокували трибуни. Обіцяли пенсіонерам пенсії й дешевий газ, роздавали комусь гречку, комусь окуляри, і пропхали до головного колегіального органу Одещини пана Шкаровського, відвертого ворога України й українців, який зневажав революцію Гідності, а тероборону, вже під час підготовки до війни називав бандформуванням. Сьогодні ця особа продовжує сидіти в президії облради на проспекті Шевченка, має доступ до державної таємниці. А підконтрольна йому більшість колег з самоліквідованої “ОПЗЖ”, – не підтримують зняття шефа з цієї посади. Як кажуть, «ворон ворону око не виклює», – тому перефарбовані політики з проросійської сили продовжують тихенько сидіти на депутатських кріслах, вирішуючи нашу з вами долю”, – сказав Артур Айдаров.

Так, спроби зібрати підписи за зняття Шкарівського з посади, були марними, повідомив депутат від “ЄС” Михайло Шмушкович. Звернення підписали лише 20 депутатів з необхідних 28-ми.

Вже дев’ятий місяць в Україні триває повномасштабна війна, щодня гинуть люди. Людина, яка називала нас “руським миром”, називала територіальну оборону “бандутворення”, поширювала фейки про 2 травня, є учасником бази миротворців за розривну діяльність пов’язану з обороною нашої країни. І обрано його на посаду заступника голови облради абсолютно незаконно, бо в облраді може бути лише один депутат, а в Одеській обласній раді – два. Ця людина на керівництві облради – ганьба для нашої області та військової адміністрації. Шкода, що останні цього не розуміють”, – написав депутат на своїй сторінці.

Нагадаємо, наступна сесія Одеської обласної ради заплановна на 2 грудня 2022 року. Чи підтримають депутати позбавлення посади заступника облради пана Шкаровського, дізнаємося згодом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *