“У перші дні війни Одеса перетворилась на фортецю” – мер Труханов. ВІДЕО

“У перші дні війни Одеса перетворилась на фортецю”. Оборона Одеси, настрої одеситів, чи чекають тут “руського міра”, як допомогають Миколаєву, що з перенесенням пам’ятника імператриці, – про це та інше Геннадій Труханов розповів в інтерв’ю Дмитру Гордону.
Мер Одеси Геннадій Труханов дав 30-хвилинне інтерв’ю відомому журналісту Дмитру Гордону. Темою стала оборона Одеси під час війни і думка мера міста про важливі питання і проблеми.
Віносно спокійна ситуація у місті зберігається завдяки тому, що тримається Миколаїв, який прийняв на себе удар російських військ з півдня. Тому сусідньому муніципалітету і воїнам, які тримають оборону, одесити продовжують всебічно допомагати. Завдяки героїзму Миколаєва окупанти не змогли підійти до Одеси.
На припущення ведучого про те, що до війни в Одесі приблизно половина жителів підтримувала проросійські настрої, Труханов відповів, що на одеситів повісили такий ярлик і створили міф. Він відчуває місто і не відчував, що в Одесі бажають “російського світу”. Одесити хочуть зберегти самобутність, але література про Одесу написана російською мовою, пісні також російською мовою. І тому складається таке враження. Голова міськради припустив, що ще є окремі люди, які досі не зрозуміли, що відбувається, можливо, у них є в Росії родичі і це впливає на них – але таких маленький відсоток.
Геннадій Труханов вважає, що ситуацію хочуть розгойдати зсередини провокатори, які поширюють фейки і “закидони”. Також він ще раз відкинув звинувачення в тому, що він у нього був російський паспорт і підкреслив, що він не є офіцером ГРУ. Мер Одеси підкреслив, що його команда робить все можливе для розвитку Одеси і на благо України.
Також мер міста заявив, що на даний момент Одесі майже нічого не погрожує за винятком ракетних атак. Є виклики з боку так званого “Придністров’я”, але вони суттєво не впливають на ситуацію.
Стосовно пам’ятнику Катерині – Геннадій Леонідович заявив, що він проти зносу пам’ятника кувалдами, але підтримує перенесення з центру міста в спеціальне місце, де можна буде показувати туристам.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *