“Людей зробили бомжами”: голова окупованої громади з Херсонщини Марчук. ВІДЕО

Голова Нововоронцовської об’єднаної територіальної громади у Херсонській області Володимир Марчук розповів про ситуацію в області, а також про перебування у полоні в окупантів. В інтерв’ю каналу 1+1 він повідомив, як російські найманці грабують оселі жителів громади, серед білого дня вивозячи майно херсонців.

“Були у нас два базові сільськогосподарські господарства. Одне з них “Любимовка” і “Піонер”, де по інформації (керівників цих господарств – Авт.) вся сучасна техніка вивезена окупантами в невідомому напрямку. Навіть були такі смішні випадки, як  вони в свої БТРи намагалися всунути плазмові телевізори, машинами вивозиться майно людське. Ситуація така, що люди змушені були покинути свої домівки, бо там ідуть масові обстріли. Села Любимівка нема вже такого, я не знаю, як туди люди будуть повертатись”, – розповів голова громади.

Російські загарбники майже зруйнували рідне село Володимира Марчука – Нововоронцовку, розповів голова, особливо постраждала від руйнувань південна частина.

“Це страшні картини, в тій самій Любимівці, коли заїжджаєш, це ж були великі сільські господарства, люди займались тваринництвом в домогосподарствах, а зараз бігають корови стадами, свині, люди будували своє житло, свої будинки, сьогодні все це кинуто, людей поробили бомжами. Отакий “руський мір”, коли люди в 50-60 років стали бомжами”, – пояснює Володимир Марчук.

Мешканців своєї громади пан Володимир запевнив, що Україна і Збройні Сили неодмінно звільнять захоплені села.

Херсон

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *