На вулицах Болграду з’явилися етно-доріжки і потрапили до Книги рекордів України

Народне мистецтво стало сучасним просто на вулиці. Стріт-арт у містечку Болград, що в Одеській області, потрапив у Книгу рекордів України. Тут на місцевих тротуарах намалювали найдовший у країні традиційний килим в національному стилі, повідомляє пресслужба міської ради.

Візерунок повторює традиційні місцеві орнаменти домашніх доріжок, якими місцеві стаожили й досі застеляють долівки. Але колоритну доріжку на асфальті розфарбували протяжністю 350 метрів. За основу взяті 24 автентичні килимки, які надали для прикладу жителі Болградської громади.

Таня СтаневаЯк розповіла авторка ідеї, Тетяна Станєва, на встановлення рекорду пішло 82 літри спеціальної незмивною фарби і більш як 30 пензлів. Це свого роду унікальний етнографічний арт-об’єкт, яким вона доповнила  Міжнародний етнографічний кінофестиваль ОКО, засновницею якого вона є.

Ініціатива розмалювати місто традиційними килимками народилась в межах кінофестивалю як навігаційний вказівник, що з’єднує локації та гостинно стелить відвідувачам шлях, і згодом переродилася в окремий проєкт. Цей традиційний стрітарт став айдентикою не тільки кінофестивалю, а й міста.

У роботі брали участь понад 75 людей: місцеві жителі, волонтери, школярі. Долучилися й члени журі, які прибули до Болграду оцінювати кінороботи.

У Болградській міській раді сподіваються, що унікальний арт-об’єкт, стане візитною карткою регіону і магнітом для туристів.

Дипломи були вручені експерткою Книги рекордів України Надією Чистяк після того, як представники Болградської міської ради та члени журі намалювали останні штрихи на килимі, який веде до головної площі.

Як зауважили у міськраді, яскраві килимки на асфальті – це перший рекорд, який зареєстрували у Болграді.

БолградБолградСтанева

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *