Міжнародне партнерство: місто Болград святкує 200 років

25 серпня Болград святкує 200-річчя з дня заснування міста. Ювілей впродовж дня відвідала велика кількість шанованих гостей. Почесна делегація з Болгарії вже прибула на зустріч з керівництвом міста, району і області.

БолградНа знакову офіційну зустріч, яка відбулася в стінах гімназії імені Раковського, прибули Міністр закордонних справ Болгарії Светлан Стоев, Почесний Посол Болгарії в Україні Костадин Коджабашев, начальник Кабінету Міністра закордонних справ Болгарії Яна Дочева, директор дирекції Східна Європа і Центральна Азия МЗС Болгарії Десислава Іванова, генеральний консул Болгарії в Одесі Светослав Іванов і представник міністра закордонних справ в Одесі Сергій Орлов.

Гостей зустріли голова Одеської ОДА Одеської області Сергій Гриневецький та міський голова Болграда Сергій Дімітрієв.

Під час зустрічі обговорювали налагодження двосторонніх стосунків Болградської громади з Болгарією. За словами Сергія Гриневецького, головними напрямками співпраці є культура й освіта. Важливе також питання спільного розвитку інфраструктури.

БолградЖителі Болграду мали відкритий доступ на захід і змогли поставити питання особисто міністрові закордонних справ Болгарії. Підсумовуючи захід, Михайло Садаклієв відзначив, що питанням розвитку Бесарабії зацікавлений і міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

“Учора, 24 серпня, на саміті, який пройшов в Києві, він (міністр закордонних справ Болгарії Светлан Стоєв, – ред.) обговорював з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебой питання розвитку Бесарабії, зокрема Болградского району, і отримав завірення в тому, що нашому регіону буде приділено додаткову увагу для розвитку інфраструктури і економічних проектів”, – повідомив голова райради.

Варто відмітити, що спілкування проходило на трьох мовах: українській, болгарській і російській. Після завершення зустрічі представники президії спільно поклали квіти до нового пам’ятника генералові Івану Інзову, засновнику міста.

Джерело – БессарабияИнформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *